614c problemy z pełnym uruchomieniem się

• 3 Odpowiedzi
  • 761 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

614c problemy z pełnym uruchomieniem się
« dnia: Wrzesień 27, 2009, 23:09:02 »
Witajcie.

Moja 614c odmówiła nagle współpracy. Przestała się uruchamiać. Problem wyglada nastepujco. Uruchamia się...

1. Niebieski ekran OS: 1.01.04 FW 0.81
2. Zielony ekran startowy
3. Dźwięk komunikatu
4. Wyłącza sie ekran. Migaja diodki zielona i niebieska. Nie reaguje na nic

Raz lub dwa udało sie go uruchomić działał bardzo dziwnie i wolno. Ale po resecie to samo. niebieski ekran zielony no i czarny, nie reaguje na przycisk power, nie wlacza sie...

flash.dio i przez sdloader i downloadimage probowalem, nie zmienia to zupelnie nic...

Kolega kupil go w holandii na flomarku, dzialal ostatnie 12 mcy bez zarzutu.

Smutnie i bezradnie pytam was co teraz?

Odp: 614c problemy z pełnym uruchomieniem się
« Odpowiedź #1 dnia: Wrzesień 28, 2009, 16:26:18 »
na 100% naladowanej baterii uruchamia sie, ale i tak zrobilem zgloszenie serwisowe w hp jest jeszcze na gwarancji.
Jutro leci do serwisu.

« Odpowiedź #2 dnia: Październik 06, 2009, 15:06:11 »
Dostałem właśnie brand new 614c!

Tydzień czasu. Od zgłoszenia do finalizacji. Czad.

Można zamknąć, temat.

*

Offline CaSspeR

• 595
  • Android User
  • Sprzęt: HTC HD2 with ANDROID; Asus Transformer 32GB
« Odpowiedź #3 dnia: Październik 06, 2009, 17:52:35 »
Teraz to i tak musztarda po obiedzie, bo za późno zobaczyłem ten wątek, ale na przyszłość... Czy te problemy z włączaniem pojawiły się same z siebie, czy też po wgraniu jakiegoś ROM'u?? Jeśli ta druga opcja, to już jakiś czas temu jeden z userów znalazł na to rozwiązanie. Sam się zresztą wtedy z tym problemem borykałem i nie potrafilem sobie poradzić. U mnie się to wszystko co u Ciebie działo po wgraniu ROM'u od sergiorusa (bodajrze wersja 0.5 i 0.6). Rozwiązaniem było w momencie gdy 614'ka startowała po wgraniu nowego ROM'u podpięcie jej do zasilania (u mnie działało tylko podpięcie do prądu, natomiast nie dawało nic podpięcie przez USB) i odłączenie go gdy ekran gasnął (choć zdażało się, że zapominalem odpiąć zasilanie i 614'ka się uruchamiała). Następnie trzeba bylo poczekać dłuższą chwilę aż palmtop piknął 2 razy i się już normalnie uruchamiał. Swoją drogą długo czekałeś... Ja dwukrotnie wysyłałem 614'ke do serwisu i dwukrotnie cała procedura trwała 4 dni :-)