614c jak zrobic hard reset przyciskami.

• 6 Odpowiedzi
  • 4430 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

614c jak zrobic hard reset przyciskami.
« dnia: Czerwiec 08, 2008, 09:07:42 »
Witam mam pytanko jak zrobić hard reset przy pomocy przycisków gdyż cos sie stało z panelem dotykowym i nie mogę wejść do ustawiań by tam zrobić reset.

*

Offline apollo78

• *
  • 64
  • Sprzęt: Modecom  MX2
Odp: 614c jak zrobic hard reset przyciskami.
« Odpowiedź #1 dnia: Czerwiec 08, 2008, 09:30:44 »
O ile dobrze pamietam, włącz ipaqa z wcisniętym OK (ok 3sek) az pojawi się napis clean boot na ekranie.
-----------------
Modecom  MX2 ver. Sirf V
AM 6.10e

*

Offline jawosz

• *
  • 74
  • Sprzęt: iPAQ 614c, Samsung OMNIA
« Odpowiedź #2 dnia: Czerwiec 08, 2008, 11:56:44 »
Firma HP podała że nacisnąć trzeba nacisnąć start i wcisnać reset ale niestety to nie działa ale znalazłem gdzieś w sieci ten sposób który działa:
Wyjąć baterię na kilka sekund, włożyć z powrotem nacisnąć przycisk od nagrywania i start i przetrzymac tak kilka sekund aż uruchomi się ekran startowy. Także to jest jedyna metoda aby zrobić HARD RESTART bez komputera.

« Odpowiedź #3 dnia: Czerwiec 08, 2008, 23:34:55 »
Dzieki za odpowiedzi u mnie działa opcja z wyjeciem baterii ale i tak nie rozwiazało to mojego problemu i jutro musze zawiesc do serwisu ehm pewnie beda sie babrali ze 2 tyg

*

Offline apollo78

• *
  • 64
  • Sprzęt: Modecom  MX2
« Odpowiedź #4 dnia: Czerwiec 09, 2008, 12:44:34 »
O ile dobrze pamietam, włącz ipaqa z wcisniętym OK (ok 3sek) az pojawi się napis clean boot na ekranie.

Poszukałem i znalazłem opis na hard reset, natomiast to rozwiązanie z wciśniętym OK dotyczy ściągania softu  do układu Qualcomm.

HR:
1. Press the power button to turn off the HP iPAQ.
2. Press and hold the Voice Commander button on the left panel of your HP iPAQ and the power button at the same time.
3. Hold the buttons for 2 seconds.
4. A Clean Boot message displays, indicating successful restoration    of factory settings on your HP iPAQ.

/pozdrawiam
-----------------
Modecom  MX2 ver. Sirf V
AM 6.10e

*

Offline Gzubi

• *
  • 56
  • Hard Core still lives !
« Odpowiedź #5 dnia: Luty 23, 2009, 21:13:48 »
Dzięki przydało się :))
Street racing is not a crime !? Well...it is but f**k it !!

« Odpowiedź #6 dnia: Marzec 13, 2009, 15:15:34 »
Witam mam problem i juz zaczalem sie pocic :( (mialem tu konto ale wcielo) od nowa wiec

flashowalem IPAQ'a 614c via SD (512 wiec nie SDHC) potem szly paski i update failed! pls check!

potem clean boot : i pisze clean boot i kupa nic sie nie dzieje :( stoi ! dzwonilem juz  ze moge go zwrocic do sklepu w ktorym kupilem ale nie mam kontaktow na sim itd [kopie mam PPCBackup)

co mam robic :( chcem wrocic do oryginalu tak jak mi dzialalo i odstawie te experymenty na bok
« Ostatnia zmiana: Marzec 13, 2009, 16:41:58 wysłana przez lukasnix »