614c i problem z Touch Wheel.

• 2 Odpowiedzi
  • 638 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline Bigu1975

• 349
  • Sprzęt: H 1910, H 2210, Hx2490b, HP 614c, Xperia X1 (na sprzedaż), Hx4700, HTC HD2
614c i problem z Touch Wheel.
« dnia: Kwiecień 15, 2008, 11:46:49 »
Witam,

Borykam się z następującym problem na moim 614c i jestem ciekawy czy też tak macie i może znacie rozwiązanie problemu?

Problem: naciskam zieloną słuchawkę (lub bezpośrednio wybieram cyfry z klawiatury) korzystając z diall pada (wybieram interesującą mnie osobę z listy). Dostaje listę osób i teraz jeśli skorzystam z Kółka (Touch Wheel), góra bądź dół (ruch palcem z 5 na 2 lub z 5 na 8 ) to dla większości przypadków spowoduje to, że iPAQ "zatnie się" zacznie przewijać listę ciągle (tak jak działało zablokowanie joya w pozycji góra bądź dół). Jest to irytujące szczególnie jeśli wybrałem już kontakt i mam wybrać konkretny numer bądź wysłać SMSa - zdarza się, że zamiast wysłać SMSa zaczynam dzwonić bo iPAQ zaczął przewijanie a klawiszem enter zamiast SMSa wybrałem połącz :( Tak samo często mylnie wybieram kontakt.
Teraz najciekawsze - dzieje się tak tylko jeśli robię to z aplikacji Phone (czyli tak jak opisałem: zielona słuchawka i tak dalej). Jeśli używam kółka na liście z kontaktów (contacts) jest wszystko w porządku (iPAQ nie zacina się). To samo z każda inna listą jak np. programy, nawigacja po menu.
W każdym innym przypadku kółko spisuje się rewelacyjnie.

Opisany problem praktycznie spowodował, że nie używam aplikacji Phone :(

Z góry dziękuje za odpowiedzi.

Pozdrawiam,
Bigu1975

*

Offline apollo78

• *
  • 64
  • Sprzęt: Modecom  MX2
Odp: 614c i problem z Touch Wheel.
« Odpowiedź #1 dnia: Kwiecień 15, 2008, 12:07:36 »
Sprawdziłem to co opisałeś i u mnie objawy "zawieszki" nie występują.
-----------------
Modecom  MX2 ver. Sirf V
AM 6.10e

*

Offline Bigu1975

• 349
  • Sprzęt: H 1910, H 2210, Hx2490b, HP 614c, Xperia X1 (na sprzedaż), Hx4700, HTC HD2
Odp: 614c i problem z Touch Wheel.
« Odpowiedź #2 dnia: Kwiecień 15, 2008, 12:25:16 »
Sprawdziłem to co opisałeś i u mnie objawy "zawieszki" nie występują.

Nie chodzi mi o zawieszkę tylko o zacięcie - po prostu zdarza się, że po jednokrotnym przesunięciu zaznaczenia z jednej pozycji (kontaktu) na drugą iPAQ zaczyna samoczynnie przesuwać "zaznaczenie" dalej - tak jakby się zaciął ale tylko dla przewijania :)
Z tym, że zmiana pozycji dotyczy tylko ruchu z klawisza 5 na 2 lub/i 8 - czyli kierunki w dół bądź w górę. Jeśli kręcę palcem po kółku objaw nie występuje. Oczywiście mam to przy aplikacji Phone (po wciśnięciu zielonej słuchawki).

Pozdrawiam,
Bigu1975
« Ostatnia zmiana: Kwiecień 15, 2008, 12:27:53 wysłana przez Bigu1975 »