Co do tematu wyłacznia ładowania w trakcie jazdy z GPS, to temat był już pokonany tutaj:
http://pdaclub.pl/forum/index.php?topic=100970.0Dodam tylko dla uzupełnienia, że rozwiązanie sprawdzone na trasie do Bułgarii tego lata, w upałach dochodzacych do 40 stopni.
Do calego pomyslu byl w zapasie jeszcze ekran, na tył urządzenia, który okazał się zbedny.
Proponuję test, ładowanie + GPS i przykryć. HP robi się mocno ciepły. Jakby ktoś w momencie wyłacznia ładowania wyciagnał baterię to się przekona, że parzy. Swoją drogą myślałem, że to wada 614-stki, ale wynika z tego, ze raczej dobrze zaimplementowana opcja monitorowania temperatury. Pomyślcie co się dzieje z innymi PDA, które na to nie reagują, to po prostu prowadzi do upalenia układów (tego ciepła nie jest aż tak dużo jesli PDA jest odkryty bez słońca jest po prostu ciepły).
Dla tych co nie lubią czytać, w skrócie. Wystarczy chłodzenie z klimy, skierowane na PDA. U mnie uchyt przylega do tylnej ścianki PDA, dlatego zastosowałem dystanse, aby była przestrzeń do przepływu powietrza.
Sprawdzone na 1000% w ekstremalnych warunkach. Na dłuższej trasie obserwoałem takze uciekanie pozycji, ale to raczej mijało, wystraczyło chwilowe uśpienie. Efekt podobny zaobserwowałem, jak np. zostawiam PDA z właczona navi, np na nocke. Rano okazuje się, ze telefon lezy na biurku a navi pokazuje, że jadę przez pola i łaki z predkością ponad 100 km/h.
Także jest tu jakaś przypadłosć związana z działaniem modułu GPS, która może rzeczywiście wynikać z mocy syganału. Spostrzeżenie dotyczy tylko pracy wewnątrz budynku (słaby sygnał). Pewne różnice między egzemplarzami mogą wynikać z tego, że wbudowana antena jest dobrana na styk i w niektórych modelach, różnice tolerancji fabrycznej czułości odbiornika GPS mogą na plus niwelować "upierdliwość zjawiska".