[IPAQ 614c] Problem z ładowaniem

• 4 Odpowiedzi
  • 1227 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline hardk0r

• 5
  • Sprzęt: IPAQ 614c, Nokia 5800 Xpress Music
[IPAQ 614c] Problem z ładowaniem
« dnia: Wrzesień 05, 2009, 19:09:24 »
Witam. Mam kolejny problem z moim Ipaqiem ;). Wydaje mi się, że padła mi bateria, choć nie jestem pewien. Szukałem na forum podobnych wątków, ale nic nie znalazłem. Jeśli ten problem był już poruszany - z góry przepraszam. A więc do rzeczy:

Dzisiaj rano padła mi bateria. Odpaliłem HPka i standardowo pojawił mi się bootloader z napisem, aby podłączyć kabel zasilający, gdyż bateria ma za mało mocy. Podłączyłem zasilanie sieciowe, poczekałem aż uruchomi się Windows Mobile (6.0) i wyszedłem z domu. Po powrocie (minęły jakieś 3h) zorientowałem się, że nie naładowało mi baterię. Włączyłem więc WM (tym razem nie wyskoczył komunikat w bootloaderze, że jest za mało energii), uruchomił się WM (wciąż nie odłączyłem sieciowego kabla zasilającego) i po jakiejś minucie pojawiała się ikonka przegrzania z komunikatem, że osiągnięto temperaturę wyłączenia ładowania i system zostanie wyłączony po 10 sekundach. Odłączyłem kabel sieciowy, uruchomiłem Ipaqa i znów po niecałej minucie pojawił się komunikat, tym razem inny - za niskie napięcie zasilania! system zostanie wyłączony po 10 sek. Ten sam komunikat pojawiał się nawet, gdy wyłożyłem baterię z urządzenia, podłączyłem kabel sieciowy i uruchomiłem Ipaqa. Próbowałem ładować palma podłączając kabel pod USB do kompa. Nic z tego - reakcja taka sama.

Czy powyższe komunikaty świadczą o padnięciu baterii? Czy muszę zaopatrzyć się w nową? Czy może jest na to jakaś rada? Prosiłbym o odpowiedź ;).

Pozdrawiam.
« Ostatnia zmiana: Wrzesień 05, 2009, 19:14:03 wysłana przez hardk0r »

*

Offline bikekowal

• 13104
Odp: [IPAQ 614c] Problem z ładowaniem
« Odpowiedź #1 dnia: Wrzesień 05, 2009, 19:13:41 »
zrób HR i spróbuj go ponownie naładować. Miałem podobne akcje, ale po HR wszystko wracało do normy
Bądźcie realistami, żądajcie niemożliwego...

*

Offline hardk0r

• 5
« Odpowiedź #2 dnia: Wrzesień 05, 2009, 19:21:32 »
HR niestety nic nie daje. Bez podłączonego kabla ładowarki dochodzi do momentu Clean boot i się wyłącza. Przy podłączonym kablu sieciowym/USB PC dochodzi do momentu uruchomienia systemu WM, mija to zielone okno powitalne Windowsa i palm się wyłącza.

Co robić?

*

Offline bikekowal

• 13104
« Odpowiedź #3 dnia: Wrzesień 05, 2009, 19:28:48 »
wymień aku
Bądźcie realistami, żądajcie niemożliwego...

*

Offline hardk0r

• 5
« Odpowiedź #4 dnia: Wrzesień 14, 2009, 13:14:43 »
Kupiłem nową baterię, naładowałem, podłączyłem i działa. Temat można już zamknąć. Dzięki za pomoc :).