[614c] zdechł nie odpala

• 5 Odpowiedzi
  • 1259 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

[614c] zdechł nie odpala
« dnia: Październik 26, 2009, 05:11:13 »
Witam

dostałem do sprawdzenia ipaq 614c telefon nie działa nie wiadomo co się z nim stało żadne skróty klawiszowe nie działają
Clean boot - Voice Commander + OK + Reset
Download Image - Volume Down + OK + Reset
SDloader - Volume Up + OK + Reset - USB disconnected, SDcard in
Diagnostics - Voice Commander + Volume Down + Reset
telefon na nic nie raguje nie odpala się nie raguje na nic jedyne co to po podłączeniu zasilania zapala się czerwona lampka na górze.
Przejrzałem forum i nic podobnego nie znalazłem activesync na kompie też go nie znajduje choć to nie dziwne jak jest wyłączony.
Telefon nie ma gwarancji więc do serwisuj nie wyśle bo za dużo iczą sobie za naprawe.
Jeżeli ktoś ma jakiś pomysł chętnie wysłucham.

Pozdrawiam

*

Offline bikekowal

• 13104
Odp: [614c] zdechł nie odpala
« Odpowiedź #1 dnia: Październik 26, 2009, 07:08:45 »
pierwszy pomysł - padnięte aku
drugi - uwalone urządzenie przy flashowaniu
Bądźcie realistami, żądajcie niemożliwego...

« Odpowiedź #2 dnia: Październik 26, 2009, 15:04:50 »
zakładam ze nie jest to opcja 2 poniewaz nalezy do 2 kobiet ktore "raczej" nie bawily sie w fleshowanie ale dzieki za wskazówki czekam na inne pomysły i ewentualne możliwe rozwiazania problemu

*

Offline bikekowal

• 13104
« Odpowiedź #3 dnia: Październik 26, 2009, 16:01:17 »
a aku sprawdziłeś? Wystarczy że ta Pani zapomniała naładować sprzęt i już po zabawie. Ja miałem dwie takie sytuacje w mojej firmie...
Bądźcie realistami, żądajcie niemożliwego...

« Odpowiedź #4 dnia: Październik 28, 2009, 13:29:48 »
Poruszając problem baterii czy ktoś może mi powiedzieć co jest przyczyną że jak włozę baterję (sprawną) bo w innym aparacie działa to soft się nie odpala nawet gdy podepnę ładowarkę natomiast bez baterii na samej ładowarce działa ale cały czas świeci się czelwona dioda i nie ma zamiaru przejść na zieloną ale telefon działa prawidłowo dzwonić pisać kozystać mozna. Proszę o jakieś sugestie

*

Offline CaSspeR

• 595
  • Android User
  • Sprzęt: HTC HD2 with ANDROID; Asus Transformer 32GB
« Odpowiedź #5 dnia: Październik 31, 2009, 11:03:36 »
To, że się świeci czerwona dioda cały czas, to normalne. Jak mu wyjmiesz baterię i podłączysz ładowanie, to nie ma prawa zaświecić na zielono. Zielona się świeci tylko w momencie, kiedy urządzenie działa na samej baterii i nie jest ładowane, a jeśli jest ładowane, to na zielono świeci dopiero, jak się w 100% naładuje. natomiast jeśli chodzi o sam problem z baterią, to myślę, że problem uszkodzonej baterii odpada, skoro nie działa nawet ze sprawną baterią./ Przyczyny upatrywałbym w samym urządzeniu. Może gdzieś styki przy baterii są poodginane albo zabrudzone, a jeśli nie to, to znaczy, że trzeba by w bebechach pogrzebać, ale to już temat dla serwisu albo kogoś, kto ma o tych rzeczach pojęcie. Proponowałbym odesłanie do serwisu, o ile 614'ka jest jeszcze na gwarancji. teraz doczytalem, że już nie jest na gwarancji.
« Ostatnia zmiana: Październik 31, 2009, 11:06:17 wysłana przez CaSspeR »