[614c] Blokowanie połączeń poprzez GPRS/EDGE/3g

• 2 Odpowiedzi
  • 1938 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline tej

• 40
    • forum gokarty
[614c] Blokowanie połączeń poprzez GPRS/EDGE/3g
« dnia: Wrzesień 14, 2009, 00:00:54 »
Witam. Mam pewną niewiedzę na temat mojego HP 614c. A mianowicie chodzi o dwie opcje, które znajdziemy po wywołaniu Start->Settings->Connections->Connections (zakładka Advanced, przycisk Select Networks). Tam znajdują się dwie rozwijane listy. Czy jest mi wstanie ktoś wytłumaczyć do czego każda z nich jest przeznaczona?

W tej chwili mam zainstalowanych kilka apliikacji, które łączą się z internetem aby pobrać dane. Z tego powodu wzrastają koszty w abonamencie. Czy istnieje jakiś program, który całkowicie blokuje połączenie z internetem poprzez GPRS/EDGE/3G? A już było by super gdyby poza blokowaniem połączeń poprzez GPRS/EDGE/3G, programik potrafił sprawdzać co jakiś czas czy w pobliżu są niezabezpieczone sieci WIFI i do nich się łączył. Jeśli istnieje taka aplikacją to będę wdzięczny za podanie jej nazwy.

*

Offline bikekowal

• 13104
Odp: [614c] Blokowanie połączeń poprzez GPRS/EDGE/3g
« Odpowiedź #1 dnia: Wrzesień 14, 2009, 09:00:40 »
przeczytaj to co jest napisane nad tymi listami to będziesz wiedział. Programik to NoData.

A już było by super gdyby poza blokowaniem połączeń poprzez GPRS/EDGE/3G, programik potrafił sprawdzać co jakiś czas czy w pobliżu są niezabezpieczone sieci WIFI i do nich się łączył. Jeśli istnieje taka aplikacją to będę wdzięczny za podanie jej nazwy.

chcesz skanować co chwilę WiFi? Aku w iPAQu nie wydoli.
Bądźcie realistami, żądajcie niemożliwego...

Odp: [614c] Blokowanie połączeń poprzez GPRS/EDGE/3g
« Odpowiedź #2 dnia: Wrzesień 18, 2009, 23:24:17 »
Witam!
Najlepiej stwórz nowe połączenie bez dostępu do internetu.
Było to już gdzieś opisane, a wygląda to tak:

settings -> 2x connections -> add a new modem connection -> nazywasz jak chcesz...next...piszesz jakikolwiek znak...next...finish

następnie

manage existing connections -> wybierasz utworzone i zatwierdzasz

i tyle.

Oczywiście jak chcesz się łączyć to musisz w  manage existing connections wybrać poprzednie ustawienie.
Pozdrawiam.