Czesterthc, sporo ludzi mialo z tym problem i ja takze. Ja sobie problemow nie stwarzam - sam go mialem i dlatego sie tym zainteresowalem. Poza tym, nie obraz sie, ale Twoja wypowiedz nic nie wnosi - wiesz, ze masz ladowarke 1A ale pewnie nie wiesz, bo tego nie napisales, jaka jest jej konstrukcja. Krotko mowiac nie wiesz czy ona symuluje ladowarke sieciowa i HP bierze z niej 750mA czy jak z USB tj max 0.5A.
Ja mialem efekt podobny jak Maon - tzn u mnie po odpaleniu GPS w trybie USB-fast stan baterii w bardzo minimalnym stopniu powoli spadal. Czyli pobor pradu byl z grubsza taki jak "doplyw" z ladowarki. To tak "na ogol" bo nie wiedziec czemu dwa razy podczas wakacyjnych testow bateria poleciala mi do zera po paru godzinach.
Mnie nie specjalnie jednak zadowala podtrzymywanie baterii, niby zawsze to cos ale czemu nie miec w miedzyczasie doladowania do 100%. Wczoraj testowalem ladowarke 1A po takiej przerobce i wynik jest taki ze od 80% do 100% bateria wstaje w ciagu okolo godziny przy wlaczonym GPS. Dla mnie to jest ok.
Obawialem sie troche ze przy takim "sieciowym" pradzie ladowania HP bedzie sie przegrzewalo i wylaczalo - bo taki efekt niektorzy na forum mieli w jakichs sytuacjach i stosowali umieszczanie HP w przeciagu z wentylatora podszybia. Nie wiem skad sie taki problem zdarza jednak u mnie nic takiego nie bylo podczas tych testow z przerobiona ladowarka.