Zrywanie połączenia wifi axim X50V i D-link DI-514

• 5 Odpowiedzi
  • 893 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline olotg

• 10
« dnia: Czerwiec 25, 2006, 21:42:03 »
Witam,tak jak w temacie mam problem ze zrywaniem połączenia w tych sprzętach,podłączam sie pod AP,ale  mój axim co jakis czas zrywa połączenie.Nie wiem czy to wina rutera,czy PPC??.Czasem jest tak,że stronki otwierają się bardzo szybko a czasem czekam minutę a po tym czasie zrywa połączenie wifi.Zaistalowany mam WM 2003SE,DHCP w ruterze wyłączone,IP i DNS w PPC wpisane ręcznie i podłączam sie pod AP na WORK,bo na internet to chodziło jeszcze gorzej,gdzieś "wyczytałem"(nie znam angielskiego,a to było właśnie w tym języku,że jak to dobrze pojąłem to jest jakiś konflikt tego rutera z tym aximem.Proszę o jakieś porady. :)

*

Offline perla

• 2689
  • Sprzęt: Samsung Tab2- 7, Galaxy S2 , Kindle 3,
« Odpowiedź #1 dnia: Czerwiec 25, 2006, 22:30:19 »
Ustawiles predkosc "b" w routerze na stałe czy auto ? Ustaw "b' (11 Mb)
na stałe. Czy zrywanie połączenia nie jest spowodowane zbyt małym sygnałem, traceniem zasiegu ?
Moze jest dostepny nowszy firmware dla Twojego routera ?
Niestety dlinki miewają problemy ze stabilnością   :(

*

Offline olotg

• 10
« Odpowiedź #2 dnia: Czerwiec 28, 2006, 22:46:13 »
witam,dzieki za odpowiedz.Więc ten ruter to jest tylko"b"(11Mb).
Sygnał zrywa nawet wtedy,kiedy stoje metr od niego,ale nie zawsze,czasami śmiga jak "złoto" a czasem kliknę na stronkę i nic a czasami otworzy się po 2 minutach,a czasami wcale.Firmware muszę jeszcze spróbować.A jaki ruter Ty proponujesz zakupić,może pomyślę właśnie o zmianie rutera :( Pozdrawiam

*

Offline perla

• 2689
« Odpowiedź #3 dnia: Czerwiec 28, 2006, 22:59:16 »
Zanim zmienisz router potestuj Twojego PDA w lacznosci z publicznym hotspotem ktoregos z operatorow. Bezplatnie mozesz sie sie dostac do ich stron firmowych.

*

Offline olotg

• 10
« Odpowiedź #4 dnia: Czerwiec 29, 2006, 19:02:32 »
Cytat: "perla"
Zanim zmienisz router potestuj Twojego PDA w lacznosci z publicznym hotspotem ktoregos z operatorow. Bezplatnie mozesz sie sie dostac do ich stron firmowych.

myślisz o podłączeniu się pod hotspot operatorów telefonii komórkowej??jakikolwiek dostępny??

*

Offline perla

• 2689
« Odpowiedź #5 dnia: Czerwiec 29, 2006, 23:57:36 »
Tak, dostep do ich stron wejsciowych jest bezplatny, a czasem oferuja kilka uslug. To Ci pozwoli sprawdzic 'wartstwe' transportu sygnalu, konfiguracji IP i  stabilnosci polaczenia.
W duzych miastach te hotspoty sa np. w centrach handlowych.