« Odpowiedź #2 dnia: Kwiecień 16, 2004, 18:08:52 »
Widzę, że rzeczywiście Krakusi WLANowcy nie zaglądają tu. Może to i za późno, ale na wszelki wypadek napiszę - może się innym przyda. Z moich własnych testów mogę powiedzieć, że na razie bezpłatne pozostają następujące hotspoty:
1. Sieć 123internet Kraków na Rynku Głównym i na ul. Szerokiej na Kaziemierzu. Jednak tych HP nie polecam z powodu kiepskiej jakości łącz i źle wykonanego systemu logowania. Do tego w jednej sesji można przesłać do 20MB danych, potem trzeba się przelogować (ograniczenie operatora). Zalogowanie wymaga posiada działającej komórki w dowolnej sieci lub wcześniej ustalonego hasła i numeru użytkownika.
2. WLAN Era GSM w salonie na ul. Królewskiej - najlepszy znany mi operator WLAN. Hotspot obsługuje standardy a/b/g do 54Mbit/s
3. PLUS gsm na rynku głównym (w ośrodku kultury, zaraz obok wieży ratusza, na któej są anteny 123Internet Kraków). Sądzę, że nadal jest bezpłatny, gdyż wczoraj testowałem WLAN na stacji benzynowej ORLEN na auostradzie A4 i mimo ulotki straszącej opłatami zalogowałem się bez problemu.

Sprzęt: 5MX, SimPad, BlueAngel, Hermes, N810, 8510p, k810i, PSP, 2133, MBW150, RedFly, G1, d780, HP HDX Dragon, E75, 5101, Rose, 3GS, N900, Uni, c901, Milestone, N96, Rhodium, Huawei e5, Envy 17, Galaxy Tab, e6500