Zainstalowałem program pt. WiFiFoFum polecany niedawno przez redakcję PDA-Clubu. Oto moje wrażenia:
1. Program działa (skanuje i pokazuje sieci WiFi) i na tym dobre wiadomości się kończą, bo:
2. Program działa bardzo wolno a raczej należałoby powiedzieć że powoduje zawiechę na moim bynajmniej nie tak słabym sprzęcie, soft reset wskazany
3. Po uruchomieniu programu moduł WiFi w pockecie przechodzi w dziwny stan - w każdym razie nie działa
4. Po zainstalowaniu programu przestała mi działać poczta e-mail...
Być może powyższe problemy wynikają z faktu że zainstalowałem go na karcie SD? Nie mam pojęcia.
Natomiast sam program uważam trochę za sztukę dla sztuki bo to samo co on pokazuje mi systemowe oprogramowanie WiFi i to naprawdę doskonale, nie mówiąc o braku jakichkolwiek w/w konfliktów (WiFi w Asusie A636 oceniam na celujący).
Reasumując czeka mnie teraz zabawa pt. przywrócenie systemu do poprzedniego stanu, tj. z przed zainstalowania owej aplikacji...
Ale jeśli ktoś ma inne doświadczenia to chętnie poczytam, może ja coś zrobiłem nie tak, a póki co odradzam tą aplikację
P.S.
Czy jest coś podobnego na PC-ta?
Edit: po kilku softresetach poczta zaczęła jednak działać a program jakby trochę przyśpieszył, tzn. już tak bardzo się nie zamula ale bez rewelacji