WiFI w Dell Axim X30

• 14 Odpowiedzi
  • 2033 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline Klawo

• 31
WiFI w Dell Axim X30
« dnia: Wrzesień 09, 2004, 15:04:55 »
Witam wszystkich, jestem świeżym użytkownikiem tego palmtopa i mam kłopoty z połączeniem się z Hotspotem. Co i jak trzeba ustawić/doinstalować abym mógł korzystać z netu. Szukałem, ale nie znalazłem.
Z góry dzięki za wszelką pomoc.

*

Offline Klawo

• 31
WiFI w Dell Axim X30
« Odpowiedź #1 dnia: Wrzesień 12, 2004, 19:56:27 »
Mam rozumieć że ten dział dotyczy tylko dyskusji nt. umiejscowienia nowych Hotspotów. No trudno.

*

Offline Robert Błaszczak

• **
  • 134
  • FS LOOX N560, NOKIA N73
    • http://www.foto.blaszczak.pl
WiFI w Dell Axim X30
« Odpowiedź #2 dnia: Wrzesień 12, 2004, 21:55:50 »
A czy my tu jesteśmy wróżkami? Napisz, co ci nie działa, z których hotspotów chcesz korzystać (bezpłatne, płatne), itp. itd.

Pozdrawiam
Pozdrawiam
Robert Błaszczak

*

Offline perla

• 2689
  • Sprzęt: Samsung Tab2- 7, Galaxy S2 , Kindle 3,
WiFI w Dell Axim X30
« Odpowiedź #3 dnia: Wrzesień 12, 2004, 22:00:59 »
Rzeczywiscie , przynajmniej napisz czy masz zamiar albo masz problemy z polaczeniem sie do Accesss Pointa w domu/ pracy czy publicznego/platnego hotspota.?
Jesli w Twoim palmtopie jest wifi lub masz zewnetrzna karte to juz wiecej nie potrzeba.

*

Offline Klawo

• 31
WiFI w Dell Axim X30
« Odpowiedź #4 dnia: Wrzesień 12, 2004, 23:36:56 »
Oczywiście że mam zamiar. Może sporadycznie, ale chcę wiedzieć jak tego używać. Bo nie znam dnia, ani godziny, jak będę potrzebował. W palmtopie jest wbudowane WiFi. (podczas prób było włączone:P znaczy się lampka zielona migała, ta obok niebieskiej od BT) Na początek wybrałem publiczny/bezpłatny: Warszawa, Al. Ujazdowskie 18, Freespot, Link iQ. Odległość ok. 70m. Potem Pizza Hut (Zodiak) ul. Widok 24. Z tego co zrozumiałem z innych postów i opisu na stronie www.surfandsip.com, w drugim miejscu powinienem był zobaczyć przynajmniej stronę powitalną w przeglądarce. W palmtopie jest program 'Dell WLAN Utility', pokazuje co się dzieje z radiem wifi. W obu miejscach skakał po kanałach, ale jakoś nie zatrzymał się na żadnym. Opcja 'link test' nic nie pokazywała.  Czy trzeba skonfigurować kartę wifi? Numer IP ustawiony na przydzielany z serwera. Generalnie nie wiedziałem za co się wziąć.
Jeśli macie jakieś pytania, to chętnie odpowiem poszukując rozwiązania.
Pozdrawiam

*

Offline perla

• 2689
WiFI w Dell Axim X30
« Odpowiedź #5 dnia: Wrzesień 13, 2004, 10:12:02 »
Ok. Teraz rozumiem. W tych punktach prawdopodobnie po prostu nic obecnie nie dziala. Jesli chcesz sprawdzic podjedz do wiekszych centrow np w Promenadzie, Galerii Mokotow gdzie sa platne hotspoty operatorow GSM ale mozna sie logowac , przegladac strony bezplatne.
Nic poza wlaczeniem automatycznego pobierania IP z serwera czyli DHCP nie jest potrzebne.

*

Offline Klawo

• 31
WiFI w Dell Axim X30
« Odpowiedź #6 dnia: Wrzesień 13, 2004, 11:25:21 »
Czyli że wystarczy włączyć wifi, odpalić przeglądarkę?
W Galeri Mokotów wszędzie jest zasięg? czy tylko na którymś piętrze?
No i jak się zachowa przeglądarka, wskoczy jakaś strona? Czy trzeba znać. Chodzi mi o jakąkolwiek. Żeby tylko to poszło. POzdrawiam

*

Offline perla

• 2689
WiFI w Dell Axim X30
« Odpowiedź #7 dnia: Wrzesień 13, 2004, 11:41:04 »
W Galerii zasieg jest wszedzie, to znaczy jest dostep do ktoregokolwiek operatora lub 2 lub trzech naraz. Sa miejsca gdzie 'widac' 2-3 jednego operatora (PLUS, ERA). Tam mozesz sobie usiasc wygodnie i BEZPIECZNIE i robic proby. Po wejsciu w przegladarke, poczekaj az zglosi sie wewnetrzna strona portalu.
Poczytaj inne wątki opisujące nasze tam doświadczenia.

*

Offline Klawo

• 31
WiFI w Dell Axim X30
« Odpowiedź #8 dnia: Wrzesień 17, 2004, 10:55:20 »
Dzięki wszystkim za pomoc. Myślałem że trzeba coś konfigurować, a tu wystarczy włączyć WiFi i działa. Miałem okazję sprawdzić na stacji Orlenu przy autostradzie między Krakowem i Katowicami.
Pozdrawiam

*

Offline sajlent

• Redaktor
  • 3714
  • Sprzęt: Mate 20 Pro
WiFI w Dell Axim X30
« Odpowiedź #9 dnia: Październik 07, 2004, 19:18:42 »
Mogl bys jakos dokladniej okreslic ktora to jest stacja? Bo z tego co pamietam to tam jest kilka po obu stronach.

Pozdrawiam

*

Offline Klawo

• 31
WiFI w Dell Axim X30
« Odpowiedź #10 dnia: Październik 08, 2004, 10:43:41 »
Jadąc od Katowic przy pierwszej po prawej stronie jest tablica: "Jesteś w zasięgu ... PlusGSM". Ale zasięg jest też na stacji po drugiej stronie.
Na tej bliżej Krakowa nie znalazłem sygnału (sprawdzałem tylko jadąc w stronę Krakowa, po drugiej stronie nie).
Pozdrawiam

*

Offline sajlent

• Redaktor
  • 3714
  • Sprzęt: Mate 20 Pro
WiFI w Dell Axim X30
« Odpowiedź #11 dnia: Październik 08, 2004, 19:38:07 »
Oki, dzieki za info:)

Pozdrawiam

*

Offline -=|[AsB]|=-

• **
  • 140
  • Sprzęt: IPUNK:P 6340 , IPHONE 3G BLACK:P
WiFI w Dell Axim X30
« Odpowiedź #12 dnia: Listopad 22, 2004, 11:58:57 »
A nie wiecie czy moze gdzies na warszawskiej starowce jest dostepne?? [jestem nowy]

*

Offline kanczug

• 19211
    • http://www.pdaclub.pl
WiFI w Dell Axim X30
« Odpowiedź #13 dnia: Listopad 22, 2004, 13:36:03 »
Wejdz do dzialu Hotspoty na PDAclub i sobie poszukaj.

*

Offline -=|[AsB]|=-

• **
  • 140
  • Sprzęt: IPUNK:P 6340 , IPHONE 3G BLACK:P
WiFI w Dell Axim X30
« Odpowiedź #14 dnia: Listopad 23, 2004, 00:32:20 »
dzieki serdeczne