WiFi i "the page you are looking for cannot be found&qu

• 2 Odpowiedzi
  • 863 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline miniak1300

• **
  • 101
  • Ipaq hx4700, 214, GlobalSat BT-359, QSTARZ BT-Q100
    • http://www.o2.pl
  • Sprzęt: hx4700, 214,  BT-359, BT-Q100, HTC TP, HD2
« dnia: Grudzień 14, 2006, 08:30:32 »
Witam. Wiem, że taki temat przewijał się wielokrotnie przez forum, ale nie znalazłem rozwiazania swojego problemu.
Nie mogę doprowadzić do tego, żeby otworzyć jaką kolwiek stronę www łącząc się z siecią po WiFi. Mam ipaq 5500, router linksys wag200g. Pocket łączy się z siecią, dioda na zielono. Ikonka strzałek pokazuje, że połączenie nawiązane ale po wpisaniu adresu w IE niezmiennie dostaję komunikat "the page you are looking for cannot be found". Próbowałem wpisywać adres IP w przegladarce, żeby wykluczyć DNS problem - efekt ten sam. Nie chcę już otwierać osobnego wątku, więc jeżeli ktoś rozwiązał podobny problem to może skontaktować się ze mną na @ dkrezymon@o2.pl. Dzięki

*

Offline Kapitan Pazur

• 11296
  • Sprzęt: iPhone 5, Xperia Z3 Compact
« Odpowiedź #1 dnia: Grudzień 14, 2006, 10:42:50 »
Sprawdź w ustawieniach karty sieciowej ipaqa czy po połączeniu dostajesz właściwe IP - z puli jaką przydziela Twój router przez DHCP. Jeśli masz IP "z kosmosu" albo coś w rodzaju MAC adresu to znaczy że jednak się nie połączyłeś... pomimo strzałek.

*

Offline pimpus sadelko

• 5146
  • Sprzęt: LooX n560, pda-n, iP4s, ipad 2
« Odpowiedź #2 dnia: Grudzień 14, 2006, 10:54:43 »
czy dzialaja inne aplikacje typu poczta albo gg :?:
przestawiales w ustawieniach zakladke z work na intenet i odwrotnie :?:
uruchom z katalogu windows aplikacje welcome.exe przejdziesz kalibracje ekranu i zobacz czy ruszy