Wi-Fi Companion Problem

• 11 Odpowiedzi
  • 1864 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Wi-Fi Companion Problem
« dnia: Wrzesień 17, 2006, 13:30:21 »
Witam

Zakupilem sobie ten programik po 3 dniach uzywania (w zasadzie 1 godziny uzywania, nie mialem czasu na wiecej a program sie konczyl po 3 dniach)

Moj problem z tym programem jest nastepujacy (moze to nie program a moj PDA)

Po wlaczeniu PDA lub soft-r odpalam WiFi i Wi-Fi Companion odpala sie automatycznie szukajac dostepnych sieci umozliwiajac podlaczenie sie do wybranej itd .... pelne mozliwosci programu.

Po chwilowym uspieniu PDA odpalam WiFi na nowo lacze sie przykladowo z jakas siecia ale Wi-Fi Companion juz nie dziala .... tzn jest w programach uruchomionych ale nie mam opcji Wi-Fi Finder a sam program nie pokazuje ze mam polaczenie z jakas siecia (a rzeczywiscie ono jest). Dopiero program "wstaje" po soft-r i szuka sieci ....

Moze ktos ma cos podobnego ... pewnie okaze sie ze to nie wina programu tylko jakiegos ustawienia ... prosze o naprowadzenie lub pomoc w tej sprawie

Posiadam PDA Asus 636N

*

Offline ravel

• 1017
    • http://www.grom.org.pl
  • Sprzęt: FS Loox N560
Wi-Fi Companion Problem
« Odpowiedź #1 dnia: Wrzesień 17, 2006, 14:30:49 »
Niestety tez zauwazylem ten problem na moim MIO 550 !
Wiec to wina chyba softu ...

Wi-Fi Companion Problem
« Odpowiedź #2 dnia: Wrzesień 17, 2006, 14:51:23 »
Bo bo dziwnie troche sie programik zachowuje .... s-r mi sie nie usmiecha jak przez chwile nie uzyje PDA a mam nastawiony szybki czas wylanczania urzadzenia bez uzywania ....

Czytalem liste modeli uzywalem go jakis czas (1 godzine na lotnisku) wszystko dzialalo - niespodziewalem sie ze po uspaniu program wstanie uwieszony ....

Szkoda bylo tych (25Ł) - chodz program jest "idealny"

No nic trzeba pisac @ do producenta niech pracuje na program

Wi-Fi Companion Problem
« Odpowiedź #3 dnia: Wrzesień 19, 2006, 15:49:22 »
Wyslalem stosowne pytanie do producenta polecono mi:

Sorry but we have not tested with that device so I cannot guarantee the WiFi Companion's functionality.

Are you using the latest version of the software? Here is a link to the latest version:

ftp://ftp.socketcom.com/../wlan/wfc/v2.9.3/WTME.WM5.ARMV4I.CAB

Uninstall the current version > Soft reset > Install the new version > Soft reset > Test.

Let me know what your results were.

Przeinstalowac na najnowsza wersje programu poresetowac i sprawdzic ... co uczynilem duzo wczesniej (przed napisaniem do producenta)

Wyslalem kolejny list ... powinni cos zrobic bo centralnie po wylaczeniu WiFi program wisi (a WiFi) dziala ... tylko s-r cos daje ...

*

Offline Claude

• 2086
  • Sprzęt: htc hd7, ipad2, acer iconia tab w501,
Wi-Fi Companion Problem
« Odpowiedź #4 dnia: Wrzesień 19, 2006, 15:59:17 »
To dziwne, wlasnie sprawdzilem u siebie (hx4700) , pozwolilem aby sie uspil i ponownie go wlaczylem, wifi companion dziala bez problemu
1942, irgendwo im Nordatlantik - "Alaaarm!"....

Wi-Fi Companion Problem
« Odpowiedź #5 dnia: Wrzesień 20, 2006, 10:45:11 »
No wlasnie ... producent dodaje ten model do testow (dostalem odpowiedz)

ftp://ftp.socketcom.com/wlan/wfc/v2.9.3/

Jesli ktos ma chwile zainstalujta demo i zobaczcie czy macie podobne objawy tzn:
- po uruchomieniu PDA program wstaje automatycznie wraz z odpaleniem WiFi. Jednak po jego recznym wylaczeniu i wlaczeniu program czasami wstanie ale w wiekszosci przypadkow "nie zyje". Odpalenie reczne powiduje ze program nie widzi sieci/podlaczenia czasami widzi za to ustawienia IP czasami nie. Taka sama sytuacja dzieje sie przy uspaniu PDA odpalamy WiFi program "wisi martwy"

Postaram sie zebrac liste PDA ktore maja podobne objawy i wyslac do producenta ... mam ochote zeby mi ten program dzialal w nastepnej wersji juz poprawnie ... lepszego nie widzialem.

(skanujemy sobie okolice PDA nam sie usypia ... i juz tylko reset)

*

Offline pimpus sadelko

• 5146
  • Sprzęt: LooX n560, pda-n, iP4s, ipad 2
Wi-Fi Companion Problem
« Odpowiedź #6 dnia: Wrzesień 20, 2006, 10:48:33 »
Frycus
nie zakladaj dwoch watkow na ten sam temat :!: to nie zgodne z regulaminem forum, drugi watek zamykam

*

Offline Pecus

• **
  • 243
  • Sprzęt:
    Mio P550 + 2GB SD Card;
    Toshiba G900 + 2GB
Wi-Fi Companion Problem
« Odpowiedź #7 dnia: Wrzesień 25, 2006, 18:57:35 »
Po przeczytaniu opinii sciagnalem sobie demo - bardzo fajne i wygodne.... chyba warto kupic.
Oczywiscie mam ten sam problem po uspieniu. Wynika on chyba z wylaczania modulu WiFi przez Mio przy wchodzeniu w stan uspienia i nie wlaczana go po wyjsciu z uspienia (w sumie sluszna koncepcja).
Jesli przed uspieniem wylaczymi WiFi, a po wlaczeniu je wlaczymy wszystko jest O.K. (i tak tak zawsze robilem oszczedzajac energie).

Tak, czy inaczej - nie powinno sie tak dziac....

Wi-Fi Companion Problem
« Odpowiedź #8 dnia: Październik 06, 2006, 17:53:20 »
Moim zdaniem koncepcja wylanczania WiFi przed uspieniem jest bez sensu ... uspanie to wlasnie robi ...

W moim przypadku Asus 636N wylaczenie WiFi przed uspanie i ponowne wlaczenie po "obudzeniu" nic nie daje ... program jest niedopracowany = nie przetestowany na wielu PDA

*

Offline jancom

• *
  • 71
  • Sprzęt: HD2
Wi-Fi Companion Problem
« Odpowiedź #9 dnia: Listopad 27, 2006, 04:42:39 »
w 6340 dziala mi bez problemów
ukończył szkołę XDA  :)
AndroNAND: 19.Okt.2012][All in One] EvoHD2v10 ICS 4.0.4-full HWA "Fastest ICS ever"
Andro SD Native:   PACman HD2 v1.1 [PA/AOKP/CM10][NativeSD ; NexusHD2-ICS-CM9-HWA V2.7  (Android 4.0.4) | Kernel: tytung_HWA_r3.5
Radio:2.15.50

*

Offline icemont

• 507
  • Sprzęt: HTC Touch Pro WM 6.5 WWE; HTC P3300 - WM 6.0 PL
Wi-Fi Companion Problem
« Odpowiedź #10 dnia: Listopad 28, 2006, 00:00:46 »
Na HTC Universalu działa, choć czasem po uśpieniu by połączyć się z siecią musze ręcznie wskazać ją z listy i wybrać connect. Program zupełnie nie łączy w moim przypadku po zmianie ustawień w Power Save tzn. włącznie oszczędzania energii powoduje niemożność ustanowienia jakiegokolwiek połączenia
Mam demo i raczej go nie kupię, poza pokazywaniem jakiego rodzaju jest zabezpieczanie w danej sieci (WEP, WPA-PSK, itp.) nie ciekawego jak dla mnie nie wnosi.
max 4 linijki - Regulamin !!
Motorola A925 > MDA III (Blue Angel) > MDA Pro (HTC Universal) > HTC P3300 (HTC Artemis) & HTCTouch Pro (HTC Raphael)

*

Offline jancom

• *
  • 71
  • Sprzęt: HD2
Wi-Fi Companion Problem
« Odpowiedź #11 dnia: Listopad 28, 2006, 00:05:03 »
Mam demo i raczej go nie kupię, poza pokazywaniem jakiego rodzaju jest zabezpieczanie w danej sieci (WEP, WPA-PSK, itp.) nie ciekawego jak dla mnie nie wnosi.

DOKŁADNIE  w tym samym celu uzywam i mam podobne spostrzezenia
ukończył szkołę XDA  :)
AndroNAND: 19.Okt.2012][All in One] EvoHD2v10 ICS 4.0.4-full HWA "Fastest ICS ever"
Andro SD Native:   PACman HD2 v1.1 [PA/AOKP/CM10][NativeSD ; NexusHD2-ICS-CM9-HWA V2.7  (Android 4.0.4) | Kernel: tytung_HWA_r3.5
Radio:2.15.50