SPV M3000 problem z WiFI

• 14 Odpowiedzi
  • 2160 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline mariuszgsm

• 463
  • Sprzęt: x7500
SPV M3000 problem z WiFI
« dnia: Czerwiec 07, 2006, 19:59:42 »
Witam ma glupie pytanie ( ponoc takich nie ma ;) a mianowicie jak chce sie polaczyc z netem przez  Wifi ( oczywiscie wczesniej pojawia sie komunikat : czy chesz polaczyc sie z INTERNET LUB PRACA) wybieam internet . ka karcie sieciowej sygnal jest ok jest polaczony ale jak chce otworzyc explorera to laczy z internetem przez IDEA.GPRS!!! Hotspot jest bezplatny, wczeniej przy MDA 3 bylo ok. prosze o porade. Pozdrawiam

SPV M3000 problem z WiFI
« Odpowiedź #1 dnia: Czerwiec 09, 2006, 00:29:05 »
Jak mialem oryginalny rom orange to tez mialem ten problem. Zniknal po zmiane romu.

SPV M3000 problem z WiFI
« Odpowiedź #2 dnia: Czerwiec 11, 2006, 19:24:47 »
a jak wpisac wlasny numer IP ?

SPV M3000 problem z WiFI
« Odpowiedź #3 dnia: Czerwiec 12, 2006, 00:49:24 »
settings->connections->network cards->network adapters(zakladka)->SDIO WLAN Wireless Adapter

SPV M3000 problem z WiFI
« Odpowiedź #4 dnia: Lipiec 13, 2006, 16:47:53 »
Cytat: "__simon__"
Jak mialem oryginalny rom orange to tez mialem ten problem. Zniknal po zmiane romu.

czy w kazdym Spv m3000 z orange sie tak dzieje jeszcze nie dostałem tego telefonu ale jutro chyba przyjdzie ale moje pytanie czy mam sie odrazu zaopatrzyc w takowy ROM ? zalezy mi na czasie bo jak tylko dojdzie komóra to wyjezdzam i tam gdzie bede chce kozystac bezproblemowo z wi-fi a nie szukac romów wiec prosze oo odpowiedz czy jest to koniecznoscia i skad go wziasc chyba ze instalowac juz moze jakis nowszy ??

SPV M3000 problem z WiFI
« Odpowiedź #5 dnia: Lipiec 20, 2006, 23:25:49 »
Mi sie na romie orange tez udalo polaczyc tyle ze z problemami. A rom nowy mozesz sciagnac z ftp://xda-developers.com/ login xda haslo xda.

*

Offline MOD44

• *
  • 57
    • http://www.modyfikator.pl
  • Sprzęt: M3000+2Gb, M3000+1Gb, C600+1Gb
SPV M3000 problem z WiFI
« Odpowiedź #6 dnia: Sierpień 27, 2006, 18:32:02 »
Witam, czy wszystkie nowe SPV z Orange mają podobny problem z WiFi ?
U mnie w domu jest tak, że jak go odpaliłem po zakupie to ładnie się przyłaczył do sieci i wszytsko hulało. Niestety niewiedzieć czemu raz WiFi działa raz nie ? Dotychczas pomagała zmiana ustawień w Połaczeniach (dodałem nową sieć i zamieniałem sobie pomiędzy Orange Interenet a "Moją") i wtedy zaskakiwał. Nie mają u mnie znaczenia wpisywane "z buta" adresy IP i DNS Routera. Po prostu sytuacja jest taka, że widać, że negocjuje - pokazuje info i SSiD i potem siup i zrywa i pusto i tak co nascie sekund, łapie i rozłącza. Po co są ustawienia Interenet i Praca skoro wpisy się duplikują ? Horror. I proszę pomóżcie mi zanim zmienię ROM bo mam świerzaczka chyba 2.22 i jeszcze nie chcę go skotłować.

*

Offline MOD44

• *
  • 57
    • http://www.modyfikator.pl
  • Sprzęt: M3000+2Gb, M3000+1Gb, C600+1Gb
SPV M3000 problem z WiFI
« Odpowiedź #7 dnia: Sierpień 27, 2006, 19:22:51 »
FuCK. Chyba mam - on się próbuje ustawić na kanale 11-tym i jak Router jest wymuszany na innym to nie przeskoczy na np. 6-ty tylko rozepnie. Przestawiłem Router na 11-ty i hula.
Poza tym wyciąłem wpisy dynamiczne w rejestrze dot. DNS itp. WiFi i na razie jest spox.

Pytanie z innej paki - co mi da wgranie ROM'u innego niż Orabżowy czyli tego dostępnego na XDA ?

*

Offline Microsoft Warrior

• 310
  • Sprzęt: HTC BRAVO 2.1
SPV M3000 problem z WiFI
« Odpowiedź #8 dnia: Wrzesień 08, 2006, 23:13:24 »
Cytat: "MOD44"
Witam, czy wszystkie nowe SPV z Orange mają podobny problem z WiFi ?

Nie wszystkie mają ten problem z wi-fi, wystepuje on do wersji romu 1.8. Pozniej znika.

*

Offline sat-mar

• 29
  • Sprzęt: iPhone 4 / HTC Touch HD
WiFi
« Odpowiedź #9 dnia: Wrzesień 11, 2006, 19:41:44 »
Proszę o pomoc w sprawie WiFi
Mój problem jest taki że połączy się z internetem tylko przez chwilę mimo tego że widzi cały czas połączenie z ruterem i innymi sieciami WLAN -  
Mam wersję ROM 2.22.1.1PLK

*

Offline klabton

• 442
  • HTC Touch Pro
SPV M3000 problem z WiFI
« Odpowiedź #10 dnia: Wrzesień 21, 2006, 12:41:49 »
Podłącze się pod problem.
Aktualnie mam rom 2.26 tmobile. Wszystko chodzi jak należy poza jedną rzeczą. Mam w firmie darmowe WiFi. Wcześniej na oryginalnym romie Orange 1.xxx udało mi się podłączać bez większych problemów. Na tym romie podłączam sie również bez problemu do zabezpieczonej sieci w pracy u kumpla.
W mojej firmie łącze się z siecią i w pierwszych sekundach połączenia mogę wejść na stronkę, połączyć sie GG itp. Ale po kilkunastu sekundach nie mogę już nawiązać żadnego połączenia przez przeglądarkę czy gg. W ustawieniach WiFi wyświetla mi cały czas, że połączenie jest aktywne... Mam siłe sygnału, IP etc.

Ktoś może ma jakieś sugestie?
ROMeOS 1.60.2 <-- super stabilność.

*

Offline jababi

• 24
  • Sprzęt: ASUS P535, Kingston 2Gb
SPV M3000 problem z WiFI
« Odpowiedź #11 dnia: Wrzesień 22, 2006, 00:10:11 »
Witam
Ja z problemem się rozstałem jak w
ustawienia/połączenia/komunikacja bezprzewodowa/tryb zasilania/
przesunąłem suwak w lewo na "najlepsza wydajność"

pozdrawiam

*

Offline klabton

• 442
  • HTC Touch Pro
SPV M3000 problem z WiFI
« Odpowiedź #12 dnia: Wrzesień 22, 2006, 00:17:07 »
Probowalem z tym suwakiem na wszystkie sposoby... Podpytam się może jakiejś tęgiej, informatycznej głowy z firmy ;]
ROMeOS 1.60.2 <-- super stabilność.

*

Offline Microsoft Warrior

• 310
  • Sprzęt: HTC BRAVO 2.1
SPV M3000 problem z WiFI
« Odpowiedź #13 dnia: Wrzesień 22, 2006, 12:26:46 »
Cytat: "wrzesinski1"
a jak wpisac wlasny numer IP ?
settings->connections->network cards->network adapters(zakladka)->SDIO WLAN Wireless Adapter Dokładnie

Problemy z wifi w SPV
« Odpowiedź #14 dnia: Październik 05, 2006, 23:06:00 »
Witam serdecznie
Pewnie gdziś już o tym ktoś pisał , ale jak wiekszość nowicjuszy mam problem ze znalezieniem pomocy . A mianowicie , od wczoraj jestem szczęśliwym posiadaczem SPV M 3000 , w domu mam neostradę i bezprzewodowy modem SAGEM Fast 1400 W. Komputer stacjonarny chodzi OK , laptop też a SPV nie łapie zupełnie sygnału . Wchodziłem w Ustawienia/Połączenia/Komunikacja bezprzewodowa i w okienku SSID nie mogę wpisać nazwy sieci . Pomóżcie proszę , lub przynajmniej wskażcie gdzie to znaleść. Z góry dziękuję