Siec osiedlowa + spv m3000, prosze o pomoc

• 5 Odpowiedzi
  • 1358 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

« dnia: Marzec 10, 2006, 12:45:55 »
Witam

Jestem w sieci osiedlowej, na dachu mam antene kierunkowa ktora udostepnia polaczenie internetowe i jest skierowana do anteny takiej co sieje sygnalem dookola :) w moim palmie bez problemu lapie sygnal z tej anteny (dookolnej) ale nie chce sie polaczyc. Sprawa pewnie wyglada tak ze musze sie spytac admina o cos :) Tylko nie wiem o co ;) Macie moze jakies sugestie ? :>

Aha jeszcze jedno w programie Hitchhicker znajduje mi te sieci i pisze ze sa niezabezpieczone, a z tego co wiem to sa ;)

lacze sie przez spvm3000

« Odpowiedź #1 dnia: Marzec 10, 2006, 13:30:06 »
Musisz poprosić admina aby dodał twoj adres MAC karty wifi w palmtopie do listy urzadzenien ktore AP dopusza do sieci. Lecz pewnie będzie chciał od ciebie dodatkowych opłat. Aha, jak daleko jestes do tej anteny dookulnej i czy jest widoczonosc?

« Odpowiedź #2 dnia: Marzec 10, 2006, 13:36:11 »
okolo 30metrow ;) widocznosc jest, i w calym domu mam dobry sygnal

« Odpowiedź #3 dnia: Marzec 10, 2006, 13:45:52 »
Mam jeszcze jedno pytanie ; w spv w zakladce Konfiguracja kart sieciowych jest 7 roznych kart, do czego one sluza ? z tego co widze to w kazdej mozna cos skonfigurowac. oto one :

Sterownik karty Ethernet zgodnej z ... [nic nie pisze dalej]
SDIO WLAN Wireless adapter
Zdalny host NDIS
Virtual Ethernet Intermediate Miniport
PPTP NDISWAN miniport
AsyncMac NDISWAN miniport
L2TP NDISWAN miniport

czy tylko ta SDIO WLAN Wireless adapter odpowiada za wifi ? jezeli tak to gdzie moge sprawdzic jej MAC'a ?

*

Offline youraa

• **
  • 131
  • Sprzęt: Vario, Kaiser, 8gb Sandisk, [Apr 09] Dutty's Official WM6.1 5.2.19209
« Odpowiedź #4 dnia: Marzec 10, 2006, 19:41:10 »
To ja sie dolacze do tego pytania i jeszcze dorzuce swoje :)
Jak sprawdzic adres karty mac na pockecie?
mda vario

sorka nie doczytalem, ze pytanko juz bylo :)

*

Offline kiosho

• **
  • 240
  • Sprzęt: HTC TOUCH DUAL
find mac
« Odpowiedź #5 dnia: Marzec 22, 2006, 00:58:28 »
mam nadzieje ze o to chodzi:
start-programy-communication manager-(wlaczyc na gorze) wifi-(prawy dolny rog)ustawienia-ust. wifi-postep
jak ktos umie ustawic wifi w spv3000 to prosze o kontakt, ani posty na forum ani sam nie moge za hu dojsc
pozdro adamus