Hotspoty orange, plusa, ery a pełny dostęp do internetu

• 12 Odpowiedzi
  • 2651 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

« dnia: Marzec 20, 2006, 13:38:09 »
Hotspoty orange, plusa, ery są dostępne w wiekszości centrów handlowych, kinach, restauracjach w całym kraju. Niestety jak wiadomo za darmo można dzięki nim używac jednynie stron "firmowych" lub jak w przypadku orange oprócz własnej jest także dostęp do (ich) tpsa.pl i portalu wp.pl. Czy jest jakaś możliwość uzyskania pełnego połączenia z internetem np. przez jakieś proxy? Jeśli tak to poprosze o jakieś rozwiązanie ;-)
Chciałbym przy okazji zapytać o najbardziej korzystne stałe łącze wśród naszych operatorów.

« Odpowiedź #1 dnia: Marzec 30, 2006, 09:25:55 »
w przypadku Orange dostęp do hotspotów nie jest drogi więc
jeżeli mieszkasz nie daleko jakiegoś, nie warto kmbinować i najlepiej kupić więcej inforamcji jest na ich stronie tu masz więcej informacji http://www.hotspot.orange.pl/index.php?id=ceny&lngver=pl [/url]

« Odpowiedź #2 dnia: Marzec 30, 2006, 09:35:32 »
W Orange 2 godziny na Hotspocie kosztuje 9 zł z VAT. W Plusie, godzina kosztuje 0,06 zł, (6 groszy) wystarczy wysłać SMS http://www.plusgsm.pl/promocje/promocje_uslug/wlan_na_5/
masz więc jakieś 75 razy taniej niż w Orange.

*

Offline MaDuch

• 1518
  • Sprzęt: HTC Touch HD2, SGS, HTC TouchPro, Asus 636
« Odpowiedź #3 dnia: Marzec 30, 2006, 10:27:01 »
Ciekawostka w Plusie - 1h kosztuje 0,06 zł przy płatności SMSem, a 15h płatnych kartą kosztuje 15 zł.

Coś tu nie gra!! Próbował to ktoś??

Rozumiem, że tą godzinę to mogę wybrać w kilku sesjach, a nie w jednym połączeniu.
Polecam Regulamin forum !!

« Odpowiedź #4 dnia: Marzec 30, 2006, 10:39:49 »
oczywiście próbowałem opcji 1 h za 6gr, bo jaki jest sens płacić 15 zł za 15h. Koszt sms to rzeczywiście 6 groszy, mam komórkę abonamentową i koszt ten nie pomniejszał mi pakietu abonamnetowego, płaciłem dodatkowo aż 18 groszy za 3 godziny. Oczywiście pakiet schodził wg. czasu użycia, przed zalogowaniem jest podany stan konta (liczba dostępnych minut).

*

Offline MaDuch

• 1518
  • Sprzęt: HTC Touch HD2, SGS, HTC TouchPro, Asus 636
« Odpowiedź #5 dnia: Marzec 30, 2006, 15:13:36 »
No to super - dla użytkowników.

A swoją drogą to cadal czegoś tu nie rozumiem.  Kto jest tak zdesperowany, że kupi godzinę za 1 zł zamiast za 0,06 zł ;)
Polecam Regulamin forum !!

« Odpowiedź #6 dnia: Kwiecień 23, 2006, 00:27:13 »
Cytat: "MaDuch"

A swoją drogą to cadal czegoś tu nie rozumiem.  Kto jest tak zdesperowany, że kupi godzinę za 1 zł zamiast za 0,06 zł ;)

Ktos kto nie ma komorki w plusie a koniecznie musi sie polaczyc. Poza tym te 0.06 to promocja ktora niedlugo sie konczy

« Odpowiedź #7 dnia: Kwiecień 24, 2006, 14:57:53 »
Cytat: "SPlDER"

Ktos kto nie ma komorki w plusie a koniecznie musi sie polaczyc. Poza tym te 0.06 to promocja ktora niedlugo sie konczy

Kolega pracuje w Plusie. Te promocje nawet jak się skończął, będę potem następne w tej samej cenie. Usługa jest nadal za mało popularna aby podnieśli cenę. Na razie zostaj 0,06 PLN

*

Offline niezawodny

• 793
  • Sprzęt: SG Note II, Nokia E52
« Odpowiedź #8 dnia: Kwiecień 24, 2006, 15:27:42 »
Cytat: "Vimes"
w przypadku Orange dostęp do hotspotów nie jest drogi więc
jeżeli mieszkasz nie daleko jakiegoś, nie warto kmbinować i najlepiej kupić więcej inforamcji jest na ich stronie tu masz więcej informacji http://www.hotspot.orange.pl/index.php?id=ceny&lngver=pl [/url]

O czym ty mówisz?
Wg mnie oferta Orangutana jest kompletną pomyłką. Mam najdroższą taryfę firmową w Orange z rachunakami powyżej 8-stów miesięcznie (zżera mnie roaming i połączenia zagraniczne niestety) i proponuje mi się takie same warunki jak dla abonenta obcej sieci.... Może tam w dziale marketingu faktycznie są prawdziwe Orangutany (homo Orangutan czy jakoś tak) ?  :lol:
To już wolę sobie odpalić GPRSa na chwilę albo poszukać jakiejś sieci niezabezpieczonej niż korzystać z Orange. I nie chodzi bynajmniej o stały abonament za prawie 50 PLN/mies tylko o korzystanie "on demand" bo przecież rzadko siedzi się na dupie w jednym miejscu a miejscem tym z pewnością nie jest jakiś Hot Spot. Natomiast ofertę Plusa dla swoich abonentów uważam za strzał w 10-tkę - tego też bym sobie życzył...

« Odpowiedź #9 dnia: Kwiecień 27, 2006, 00:03:41 »
Oferta orange 50 zl/miesiac jest na tle cen w EU i USA bardzo atrakcyjna - normalnie o ile nie trafisz na darmowego hot-spota to musisz liczyc od 10 do 20 USD/EUR za dobe lub mniej wiecej polowe tego za 1h

.
« Odpowiedź #10 dnia: Kwiecień 27, 2006, 09:36:41 »
Nie zapominaj, ze zyjemy w Polsce a nie w Europie i mamy "troche" inne zarobki

*

Offline kwieto

• 2785
« Odpowiedź #11 dnia: Maj 19, 2006, 09:28:23 »
Ciekawostka w Plusie - 1h kosztuje 0,06 zł przy płatności SMSem, a 15h płatnych kartą kosztuje 15 zł.

Tyle ze plus ma hot-spotow co kot naplakal, natomiast Orange i Era maja ich znacznie wiecej - stad pewnie roznica cen.
Jesli jestem w potrzebie, wole zaplacic te pare zlotych za ere/orange, niz gonic na drugi koniec miasta dla oszczednosci paru zlotych...

Po prostu hot-spoty u nas sa traktowane jako rozwiazanie "awaryjne" a nie usluge z ktorej korzysta sie regularnie.
Ludzie zazdroszczą ci nie tego, że coś zrobiłeś, ale tego że ci się chciało to zrobić.

« Odpowiedź #12 dnia: Czerwiec 17, 2006, 16:19:14 »
Jestem abonentem Licencji Edge w Orange i teoretycznie "w cenie" mam dostep do hot-spotow... ktos wie jak to jest realizowane? ja gdzies jakies specjalne ustawienia muszewpisywac czy cos? i skad je wziac?