Pytanie o accesspoint do laptopa

• 1 Odpowiedzi
  • 1157 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

« dnia: Lipiec 31, 2004, 16:19:09 »
Potrzebuje polaczyc laptopa przez wifi z innym komputerem i jakby ktos mogl doradzic bylbym bardzo wdzieczny bo nie wiem od czego zaczac poszukiwania-nie za bardzo mam jak to sprawdzic.
Mam imb thinkpada t41 z Intel PRO/Wireless Network  802.11b (nie wiem czy do tego mozna kazdy accesspoint podpiac).Moge wpiac do innego komputera z laczem lub do huba (nie wiem jak lepiej jest) lub od razu w neostrade jezeli tak sie da. Wczesniej mialem polaczonego starszego ibma przez accesspoint d-linka i karte pcmcia w laptopie ale dzialalo tragicznie.
(nie laczylo , po przejsciu do innego pokoju tracil zasieg).
Potrzebuje cos co pozwoli na ciagle bezproblemowe polaczenie (zeby mi nie przerywalo terminalow typu putty i zeby laczylo sie od razu automatycznie).W t41 anteny sa w matryci i podobno to duzo lepiej dziala niz pcmcia wiec z tej strony nie powinno byc problemu.
Pytania sprawadzaja sie wiec do :
- jakiej firmy wybrac accesspointa ?
- chyba standardowe sa kolo 300zl - czy warto dac wiecej i czy oferuja jakies dodatkowe funkcje?
- jak to najlepiej podlaczyc ? (do huba ? do komptera? do neostrady? )

*

Offline perla

• 2689
  • Sprzęt: Samsung Tab2- 7, Galaxy S2 , Kindle 3,
« Odpowiedź #1 dnia: Lipiec 31, 2004, 17:58:21 »
Polecam AP Linksys WAP11 wlaczyc w hub. Wtedy masz wifi bez wzgledu na to czy Pc jest wlaczony, latwa konfiguracja, dobry i stabilny sygnal. Uzywam od kilkunastu mies. Wlaczony non-stop. Z AP Dlink mialem czesciej zwisy.
Natomiast  karty do PDA i notebooku to Dlink-a.