modul WLAN widziany przez PC

• 4 Odpowiedzi
  • 862 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline matush89

• *
  • 66
« dnia: Sierpień 19, 2006, 10:57:24 »
Czy jest mozliwe zeby PC po polaczeniu przez kabel usb lub inny sposob widzial moja karte siaciowa ktora mam w palmtopie. Potrzebne mi to gdyż chcialbym wiedziec jaki mam adres MAC no i sprawdzic czy taka mozliwosc istnieje
pozdrawiam :)

*

Offline Kapitan Pazur

• 11296
  • Sprzęt: iPhone 5, Xperia Z3 Compact
« Odpowiedź #1 dnia: Sierpień 19, 2006, 12:05:01 »
przecież MAC adres karty WLAN w h4150 jest podany w Asset Viewer

*

Offline matush89

• *
  • 66
« Odpowiedź #2 dnia: Sierpień 19, 2006, 17:09:25 »
to wiem ,sorry źle sformulowalem wyżej pytanie , glownie potrzebne jest mi to czy jest mozliwosc zmiany MACa w jakis sposob przez PC , bo na pockecie jest to raczej nie mozliwe prawda?

*

Offline perla

• 2689
  • Sprzęt: Samsung Tab2- 7, Galaxy S2 , Kindle 3,
« Odpowiedź #3 dnia: Sierpień 19, 2006, 18:08:38 »
Nieznana jest mi SPRAWDZONA i UDANA metoda zmiany Mac adresu w PDA.
Poczytaj ten watek : http://www.pdaclub.pl/forum/viewtopic.php?t=14162&postdays=0&postorder=asc&highlight=mac&start=20

*

Offline cin2000

• 509
« Odpowiedź #4 dnia: Sierpień 19, 2006, 21:56:51 »
Nie ma raczej programów na PDA, które zmieniłyby MAC twojej karty, żeby był inny niż przypisany do sprzętu.

Nie ma raczej programów na PC, przez które mógłbyś jakoś przefiltrować swojego PDA, żeby zmienić mu MAC.

Jest możliwość sprzętowa (sam tak mam) zakupu Routera WIFI/LAN/WAN, któremu możesz ustawiać MAC wyjściowy (widziany przez WAN) dowolnie. Ja kupiłem w sklepie dla nieidiotów (TOPCOM, w pudełku był też śledź WIFI na USB, na którym mi bardzo zależało), ale pewnie w Inecie znajdziesz taniej.

Warto pamiętać, że operatorzy WIFI mają możliwość zabezpieczenia się przed takim rozwiązaniem. Warto to omówić z prowiderem wcześniej.
"Istnieją 3 typy ludzi: Ci co umieją liczyć i Ci co nie umieją liczyć."