Propozycja dla Rzeszowa?

• 2 Odpowiedzi
  • 835 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline Moi (Adam Kubicki)

• 6498
    • Moje linki do stron o GPS (i nie tylko)
  • Sprzęt: SGS2, iP3GS, Lumia 800, Note 3
Propozycja dla Rzeszowa?
« dnia: Maj 24, 2006, 05:04:40 »
Skoro już macie tak oHotSpotowane miasto, to może da się zrobić coś takiego jak w Bostonie?
Trzeba mieć połączenie z internetem i kartę WiFi. Na podstawie sygnałów z poszczególnych HotSpotów program wyznacza pozycję notebooka/PDA i pokazuje na mapie np. lokalizacje najbliższych POIs (restauracje, kawiarnie, parkingi, etc.), może wyznaczyć do nich trasy itp.
Aplikacja (Loki) jest w Bostonie darmowa i jest do obejrzenia tu:
http://www.loki.com/

*

Offline arczi

• 921
    • http://www.arczi79.netarteria.info
  • Sprzęt: HTC Desire HD
Propozycja dla Rzeszowa?
« Odpowiedź #1 dnia: Maj 24, 2006, 17:44:27 »
No fajne... ale to jest przez WWW tylko? Z tego co widze to tam jakiegoś plugina trzeba chyba pobrać... Fajniutkie było by coś takiego - ale na PDA :-)

No tylko że w tej chwili to nie mam nawet listy wszystkich nadajników w Rzeszowie :-( Można było by ocenić położenie na podst siły sygnału z konkretnego/konkretnych nadajników.... chyba że będziemy mieli w zasięgu tylko jeden nadajnik (a tak jest najczęściej) - więc wówczas położenie nie będzie precyzyjne :-(  Dodatkowo przydała by się jakaś sensowna mapa Rzeszowa którą można było by bez większych problemów wykorzystać w takim sofcie...

Troszke pomyślę nad tym - najpierw będę jednak chyba musiał troszkę poczytać o możliwościach oprogramowania WiFi na PDA - do tej pory nic nic na ten temat nie czytałem - a sa jakieś knigi na to :-)

Przydało by się również aby w większej ilości miejsc dało się połączyć z AP bo narazie to mimo wszystko jeszcze trochę krucho z tym (ale rozbudowa niby w planach :-) )
Casio Cassiopeia E-115 ----> HP iPaq h4150 ----> HTC Touch Pro ----> HTC Inspire 4G ----> HTC Desire HD ----> Samsung Galaxy Note  4 (N910C)

*

Offline Spookie

• 457
Propozycja dla Rzeszowa?
« Odpowiedź #2 dnia: Czerwiec 02, 2006, 13:30:33 »
Za mało jest t ych free hot spotów. Pozatym wi-fi w Rzeszowie jest potwornie zatłoczone. (przynajmniej 2,4 GHz) Pewnie jest ponad 100 apeków... takich co mają konkretniejszą moc.