Problem z WiFi na n50

• 5 Odpowiedzi
  • 2775 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline packer

• *
  • 61
  • Sprzęt: Acer n50 oraz Samsung I900 Omnia - na sprzedaż; Nokia N82, Nokia E51, Nokia E75, Motorola Milestone
Problem z WiFi na n50
« dnia: Październik 25, 2005, 21:08:08 »
Wiem, ze podobny watek byl juz poruszany na forum, ale nie znalazlem tam rozwiazania mojego problemu.
W kilku miejscach na mojej uczelni (SGH) sa hotspoty. Na jakims nudnym wykladzie, na ktory akurat trafilem, postanowilem poogladac gole baby w internecie ;)
Wlaczylem WLAN, palmtop wykryl siec i sie do niej podlaczyl. Ale po wlaczeniu IE i wpisaniu adresu (np. www.onet.pl) po pewnym czasie wyskakuje komunikat, ze nie mozna otworzyc wybranego adresu. Co ciekawe strona uczelni (www.sgh.waw.pl) i wszystkie strony na serwerze uczelni dzialaja bez problemu. Juz zaczalem dochodzic do wniosku, ze internet nie jest poprostu udostepniony, kiedy kumpel siedzacy obok wyciagnal notebooka z WiFi, podlaczyl sie do sieci i otworzyl sobie poczte na onecie.
Czy ktos ma pojecie w czym problem?
Dodam jeszcze, ze pocketWinc po wybraniu opcji "Check internet availability" wyswietla komunikat: Internet not available, check current settings".
HELP.

*

Offline kanczug

• 19211
    • http://www.pdaclub.pl
Problem z WiFi na n50
« Odpowiedź #1 dnia: Październik 25, 2005, 23:57:43 »
Moze trzeba skonfigurowac jakis serwer proxy?

*

Offline packer

• *
  • 61
  • Sprzęt: Acer n50 oraz Samsung I900 Omnia - na sprzedaż; Nokia N82, Nokia E51, Nokia E75, Motorola Milestone
Problem z WiFi na n50
« Odpowiedź #2 dnia: Październik 26, 2005, 09:40:59 »
Na stronie http://www.sgh.waw.pl/ogolnouczelniane/ci/wifi/konfiguracja/
jest opis konfiguracji dla peceta - nie widze tu niczego nadzwyczajnego. PDA bez problemu laczy sie z siecia i uzykuje IP z DHCP. Chociaz kiedy jest juz polaczenie i klikne ikonke "antenki" na gornym pasku to wyskakuje dymek o braku skonfigurowanego polaczenia i mozna wybrac opcje "ustawienia". Zabawy z wlaczaniem WEP nieczego nie daja. Ja nie mam juz wiecej pomyslow.

*

Offline ziele

• 5159
  • Sprzęt: Axim x51v, Samsung Galaxy S IV, PSP Slim
Problem z WiFi na n50
« Odpowiedź #3 dnia: Październik 26, 2005, 13:13:22 »
Może proxy trzeba ustawić? Na AGH nie podawali tego w konfiguracji dla pc bo widocznie sam jakoś to ustawia. W pda trzeba było juz ręcznie bo inaczej nie chodziło www.
Are you shpongled?

*

Offline packer

• *
  • 61
Problem z WiFi na n50
« Odpowiedź #4 dnia: Listopad 06, 2005, 18:58:53 »
Faktycznie, wpisanie proxy rozwiazalo wszystkie problemy. No prawie wszystkie - www dziala, ale poczta niestety nadal nie. To jednak mi nie przeszkadza.
Dzieki za pomoc!

*

Offline arielcpu

• **
  • 176
  • Sprzęt: Acer n50 Premium, Holux M-1000 GPS
Problem z WiFi na n50
« Odpowiedź #5 dnia: Listopad 22, 2005, 10:06:33 »
u mnie na uczelni, poprostu włączam wifi, kiedy odpalam www jest prośba o zalogowanie (user + password) i tyle, po chwili wszystko śmiga, gg, www, skype, radio nawet po hard resecie, zero problemu! :D