WiFi w laptopie..

• 2 Odpowiedzi
  • 1013 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline lewin

• **
  • 110
    • Najgłośniejszy klakson rowerowy świata
WiFi w laptopie..
« dnia: Marzec 02, 2005, 22:51:55 »
Hej,

Sorry, ze zasmiecam forum, ale to jest jedyne miejsce o jakim pomyslalem w pierwszej chwili pojawienia sie mojego problemu.
W laptopie mam dwie karty sieciowe:
- karta LAN (wbudowana w komputerze)
- karta WiFi firmy Belkin F5D6020 (PCMCIA).
Moj problem polega na tym, ze jak wyciagne kabel sieciowy z karty LAN w laptopie, automatycznie wlacza sie karta WiFi na PCMCIA, jednak nie moze ona nawiazac polaczenia z internetem gdyz, nie moze pobrac adesu sieciowego IP.
Dopiero po ponownym uruchomieniu komputera moge polaczyc sie z netem przez WiFi. Jest to dosc niewygodne, dlatego szukam rozwiazania tego problemu.
Dodam tylko, ze jak chce sie z WiFi przesiasc na kabel nie mam zadnych klopotow z polaczeniem z internetem. Wszystko przebiega bez problemu.

Moim ISP jest kablowka. Internet rozdzielam na laptopa i stacjonarny PC po przez router DI-514.
Moj OS to Windows XP Home Edition.

Za pomoc bede wdzieczny!

*

Offline kanczug

• 19211
    • http://www.pdaclub.pl
WiFi w laptopie..
« Odpowiedź #1 dnia: Marzec 02, 2005, 23:02:19 »
A wyciagniecie i wlozenie karty PCMCIA nie pomaga? Mozesz tez na stale przypisac jej jakis adres IP i maske podsieci z zakresu nadawanego przez router.

*

Offline lewin

• **
  • 110
    • Najgłośniejszy klakson rowerowy świata
WiFi w laptopie..
« Odpowiedź #2 dnia: Marzec 02, 2005, 23:09:53 »
Cytat: Jakub Kańczugowski
A wyciagniecie i wlozenie karty PCMCIA nie pomaga? Mozesz tez na stale przypisac jej jakis adres IP i maske podsieci z zakresu nadawanego przez router.
Tak tez wlasnie zrobilem.. i dziala!!

Zupelnie o tym nie pomyslalem. Dzieki!!