problem z wifi- nie widzi sieci

• 2 Odpowiedzi
  • 2714 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline Anax

• 38
« dnia: Maj 08, 2006, 22:16:25 »
hejki,
mam looxa 720. router linksys wrt54g, w sieci laptop z wifi. do wczoraj wszystko pieknie mi hulalo a mianowicie loox wykrywal w okolicy skonfigurowana siec z kluczem wep, i od razu do niej sie laczyl. Synchronizacja po wifi z laptopem mi nie dzialala ani razu wiec chcialem cos z tym zrobic. poczytalem troche w archiwum i wzialem sie za zmienianie ustawien w looxie. wynik  tego jest taki ze loox nie wykrywa mi zadnej sieci po wlaczeniu wifi, nie pokazuje sie dymek z info czy polaczyc. w ustawieniach siec zglasza jako unavailable, program pocketWinc wykrywa moja siec bez problemu (100%) ale nie moze sie polaczyc, zglasza problem ze ip nie jest przydzielone. nic nie instalowalem, nic nie zmienialem w routerze. wyglada jedynie ze to problem tych ustawien w ktorych namieszalem  i nie moge tego odkrecic.
nie mialem okazji sprawdzic czy wogole jakiekolwiek inne sieci mi wykrywa tak jak wczesniej to robil.
przechodzilem juz welcome.exe ale to nic nie dalo

Macie jakis pomysl?
pzdr
Anax

*

Offline ncc74656

• 261
« Odpowiedź #1 dnia: Maj 08, 2006, 23:17:50 »
Ja mam iPAQa i tez mam dziwny prolem z siecia wifi. W domu do routera linksys nie idzie sie podlaczyc. Ale do innego linksysa sie podlaczy, np. u kolegi.
Never underestimate the power of stupid people in large groups

*

Offline perla

• 2689
  • Sprzęt: Samsung Tab2- 7, Galaxy S2 , Kindle 3,
Re: problem z wifi- nie widzi sieci
« Odpowiedź #2 dnia: Maj 09, 2006, 06:32:46 »
Cytat: "Anax"
Synchronizacja po wifi z laptopem mi nie dzialala ani razu ....
 . zglasza problem ze ip nie jest przydzielone. nic nie instalowalem, nic nie zmienialem w routerze.

Sprawdz czy w palmtopie we wlasciwosciach polaczen  bezprzewodowych ma ustawione pobieranie Dhcp. Zakladam ze w routerze DHCP jest enable !!
Gdyby nadal bylo zle wylacz na chwile router i wlacz ponownie.
A na wszelki wypadek na probe wylacz WEP.
Aby synchronizacja AS dzialala po wifi to musi byc zaznaczone RAS a nie USB.
Muuusi dzialac..