Problem z Wifi na Gigabyte M912

• 2 Odpowiedzi
  • 1979 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline mariuszzar

• 7
  • Sprzęt: Galaxy S, Dell XPS 502x, Gigabyte M912
Problem z Wifi na Gigabyte M912
« dnia: Sierpień 25, 2009, 12:09:49 »
Witam.

Wczoraj kupilem (po dlugich poszukiwaniach) netbooka - Gigabyte M912. Powiem, że sprzęt super :ok:
Tylko mam z nim 1 problem... Nie dziala mi w pelni wifi:( GG chodzi, Open Fm takze, a już żadnej strony www nie moge otworzyć:/

Instalowałem rożne sterowniki karty sieciowej i dalej to samo. Połączenie raczej jest dobrze skonfigurowane (przynajmniej tak sadze), zreszta gdyby było inaczej GG też by nie ruszyło.
Wyłączenie antywira i zapory Win XP nie pomogło. Google nie za dużo mi podpowiedziało.
Karta sieciowa- Atheros AR5007EG.

Mam nadzieje, że ktoś bedzie umial mi pomóc...

*

Offline jakubd

• 2820
  • To error is human, to forgive is not our policy.
    • jdtech.pl
  • Sprzęt: N900, Milestone, Galaxy Tab
Odp: Problem z Wifi na Gigabyte M912
« Odpowiedź #1 dnia: Sierpień 25, 2009, 15:11:07 »
to jest raczej wina routera i jego współpracy z kartą - bo jakieś pakiety przechodzą, jak GG chodzi. Z tymi WWW to śmierdzi mi starym jak świat problemem z ADSL Neostrady i wielkością MTU - 1492 powinno być.
Potestuj PINGiem różne wielkości pakietów i zobacz - może te małe przechodzą, a większe nie chcą?
Sprzęt: 5MX, SimPad, BlueAngel, Hermes, N810, 8510p, k810i, PSP, 2133, MBW150, RedFly, G1, d780, HP HDX Dragon, E75, 5101, Rose, 3GS, N900, Uni, c901, Milestone, N96, Rhodium, Huawei e5, Envy 17, Galaxy Tab, e6500

*

Offline mariuszzar

• 7
  • Sprzęt: Galaxy S, Dell XPS 502x, Gigabyte M912
Odp: Problem z Wifi na Gigabyte M912
« Odpowiedź #2 dnia: Sierpień 25, 2009, 17:38:09 »
Nie wydaje mi sie by byla to wina routera (neo+ router linksys). U mojego kolegi na jego routerze jest to samo. Z tym, ze jego laptop chodzi idealnie, a moj netbook jak napisalem. W dodatku na moim routerze Kaiser chodzi az miło.

Z tymi WWW to śmierdzi mi starym jak świat problemem z ADSL Neostrady i wielkością MTU - 1492 powinno być.
Potestuj PINGiem różne wielkości pakietów i zobacz - może te małe przechodzą, a większe nie chcą?

Pingi właśnie sprawdzilem, czasy na netbooku i kompie stacjonarnym (połączonym kablem z routerem) sa bardzo zbliżone, prawie identyczne + 0% strat.
Bede musial pożyczyć od siostry jej laptopa, aby sprawdzic czy sytuacja sie powtarza.

Edit:
Problem rozwiązany :) Ponowna instalacja Windowsa pomogla. Widocznie system od początku miał jakieś błedy.

Temat do zamknięcia.
« Ostatnia zmiana: Sierpień 26, 2009, 00:21:36 wysłana przez mariuszzar »