siemens simpad sl4 +avaya silver- problem

• 1 Odpowiedzi
  • 1774 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

« dnia: Luty 01, 2004, 17:25:45 »
Mam w tej chwili na moim simpadzie wincCE.NET i kupilem ostatnio karte wlan avaya silver.
Karta jest nowa, po wlozeniu do slotu pcmcia zostaje automatycznie wykryta. Jednak nie chce przydzielic sobie adresu poprzez dhcp, dopiero po wpisaniu na sztywno ip z puli, z ktorej przydziela serwer mam internet na simpadzie. Internet chodzi kilka, do kilkunastu minut i nagle internetu nie ma. Po wyciagnieciu karty ze slotu pcmcia i ponownym wlozeniu internet znow jest przez kilkanascie min. po czym znow zanika i tak w kolko. Czy moze ktos mial taki problem i wie jak go rozwiazac?

« Odpowiedź #1 dnia: Luty 26, 2004, 22:49:13 »
Ja mam inny. Jak ci się to udało?

Mam simpada, Win CE.NET i Avaya Silver. Nie wykrywa się przez DHCP, wpisuję na sztywno 192.168.1.2, w tym samym pokoju mam PCta z kartą WLAN na PCI, ustanawiam łączność adhoc między dwiema, te same ustawienia dla obu kart, IP PCta 192.168.1.1, maska obu 255.255.255.0, gateway simpada 192.168.1.1.

Karty nawiazuja polaczenie, loguja sie do sieci itp. I to tyle. próba pingowania z jakiejkolwiek strony drugiej strony powoduje komunikat 'transmit failed - error 11010' na simpadzie i brak odpowiedzi na PCcie.

Jak złożyć działające połączenie 2 kart adhoc?