Poważny Problem

• 3 Odpowiedzi
  • 858 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Poważny Problem
« dnia: Lipiec 04, 2006, 15:26:47 »
Witam, chce miec w PDA dostep do internetu. Wiem jak to zrobić, wiem co kupić. Jednak problem polega na tym że Mam już Router D-LINK  DI-514 i do tego karte WI-FI pod slot SD ( http://www.allegro.pl/item112651212_wi_fi_do_palmtopa_na_sd_okazja_.html ) postanowiłem przetestowac te 2 urzadzenia i przeżyłem koszmar! Komp i router są na piętrze a ja ze swoim pda byłem na parterze i sygnał wynosił 1%! Kiedy jestem blisko routera to jest 100% ale wystarczy zejsć pietro niżej i sygnału prawie nie ma :( wydałem w to duzo pieniędzy z nadzieją ze ta inwestycja się opłaci a tu szok ;( Może wiecie co jest nie tak z tymi urządzeniami albo może jedno z tych urządzeń działa nie prawidłowo
prosze błagam o pomoc!

p.s Ap (punkt dostepu) mam zamiar kupić na końcu ale teraz nie wim czy to ma jakikowiek sens

*

Offline --Lukas--

• **
  • 182
    • Tapety Flash
  • Sprzęt: Samsung i8000, MDA II, SE K770i
Poważny Problem
« Odpowiedź #1 dnia: Lipiec 04, 2006, 16:07:00 »
Mysle, ze rozwiazaniem bylaby antena kierunkowa dla routera (przy minimalnych kosztach mozna ja nawet zrobic samemu ;)). Jak jestes zainteresowany to dam namiary.

Poważny Problem
« Odpowiedź #2 dnia: Lipiec 04, 2006, 17:41:46 »
No jasne ze jestem chętny, ale jak duza jest taka antena i czy sprawowała by się w domu?
pozdro

Poważny Problem
« Odpowiedź #3 dnia: Lipiec 04, 2006, 17:58:29 »
--Lukas-- juz kapuje o co ci chodzi www.wardriving.pl :) ale jak zrobie tą antene to mam ją podpiąc tam gdzie jest miejsce na antenke wi-fi? bo nie bardzo rozumiem o co chodzi
pozdro