podłączenie palmtopa mio 550m z liveboxem

• 3 Odpowiedzi
  • 904 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

podłączenie palmtopa mio 550m z liveboxem
« dnia: Lipiec 15, 2007, 19:58:26 »
Mam pytanie, które nie daje mi spokoju, a przeglądając sieć, w zasadzie nie uzyskałem jasnej odpowiedzi.
Mam liveboxa, 2 laptopy – jeden podłączony do sieci prze adapter USB dostarczony przez TP (działa bez problemu), drugi laptop – bez problemu łączy się z sieci przez wbudowaną kartę sieciową.
Kupiłem kilka dni temu palmtopa Mio 550m, który ma wbudowany bluetooth i WiFi. Gdy próbowałem go podłączyć za pomocą WiFi z liveboxem – napotykam problem. Otóż mój PDA przy włączeniu WiFi widzi moją sieć neostrady, lecz przy próbie połączenia, pyta o klucz sieciowy. Problem tkwi w tym, że klucz WEP, który mam przypisany do swej neostrady składa się z 26 znaków, natomiast ten, który mogę wpisać w swoim PDA zawiera miejsce jedynie na 18 znaków. No i klops – nie jestem w stanie podłączyć się do swej domowej sieci. Co ciekawe, w pracy nie mam takiego problemu – tam klucz WEP składa się z 18 znaków i bezproblemowo łączę się z Internetem. Jak pokonać ten problem? Zmienić WEP? A jeśli tak, to w jaki sposób?
Inna sprawa z tym związana – a może podłączyć swój PDA z liveboxem za pomocą bluetooth?
Proszę o pomoc.

*

Offline Ibanezq

• 729
  • Sprzęt: HTC Sensation XE with Beats srałdio ;)
Odp: podłączenie palmtopa mio 550m z liveboxem
« Odpowiedź #1 dnia: Lipiec 17, 2007, 11:15:48 »
A czy przypadkiem nie trzeba pominąć dwukropków w kluczu i wpisać klucz bez nich?
PDA: Palm V -> iPAQ 3760 -> HTC Wizard -> HTC Touch Pro -> HTC HD2 -> HTC Sensation XE
GSM: Siemens C25 -> Nokia 5110 -> Nokia 6210 -> Nokia 6310 -> Siemens C35i -> Siemens S65 -> Nokia 6650

« Odpowiedź #2 dnia: Sierpień 01, 2007, 22:51:10 »
Po raz tochyba musisz zmienic w mio z wep na wpa2 (czy jakos tak) w wtedy klucz wejdzie caly. Druga sprawa, zaczelo mi dzialac dopiero jak cos tam w ustawieniach livebox'a przestawilem w MACach. Sam nie wiem, cos kliknalem i nagle sie polaczyl :)

*

Offline dzikkk

• **
  • 106
  • Sprzęt: Mio p550+hx2790+4GB+8GB+e51
« Odpowiedź #3 dnia: Sierpień 25, 2007, 14:04:51 »
Witam
sam podlaczałem Mio 550 m do live boxa
tak w adresie web musisz wpisac klucz ktory jest na podelku liveboxa (lub pod spodem liveboxa) i musi działac.
Ja tak robiłem i działało :).
Pozdrawiam
99,9% ludzi czyta posty z ręką na myszce ...teraz nie sciągaj juz za późno ;)