Nietypowe Pytanie !!!

• 20 Odpowiedzi
  • 4004 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Nietypowe Pytanie !!!
« dnia: Lipiec 15, 2004, 23:47:08 »
Mam nietypowe pytanie: czy ktos jest posiadaczem klucza Bluetooth do komputera o nazwie "Bluetooth USB Dongle" firmy X-Micro ??? Zakupilem go dzis w MediaMarkt, ale mam problemy z instalacja - nie widzi klucza, nie laczy sie z komorka (SE T610). W instrukcji niestety nie ma podanej wersji USB, pod ktora chodzi sprzecik. Byc moze jest to spowodowane tym, iz korzystam z Windowsa XP z SP2 ? Prosze o wszystkich, ktorzy sie na tym znaja !!! pozdrawiam.

*

Offline marcel

• 829
  • Sprzęt: x800
Nietypowe Pytanie !!!
« Odpowiedź #1 dnia: Lipiec 16, 2004, 06:05:57 »
czemu nietypowe ?

zgrac 2 zabwki (po raz pierwszy) przez Bt wcale nie jest latwo....

skoro nie widzi ci BT USB to stawiam ze wsadziles go przed instalacja driverow z plytki....   zawsze najpierw driver a potem usb...
albo jesli zachowales kolejnosc, cos zle kliknoles bo standatdowo XP starsznie sie pieni o drivery BT ale z uporem maniaka terzeba klikac YES

???

*

Offline kanczug

• 19211
    • http://www.pdaclub.pl
Nietypowe Pytanie !!!
« Odpowiedź #2 dnia: Lipiec 16, 2004, 08:17:45 »
XP SP2 ma wbudowana obsluge BT, ktora nie wymaga chyba sterownikow. Dodatkowo jeszcze do niedawna nie dzialalo to zbyt dobrze. Nie wiem czy to jakas nowsza wersja tego SP2, ale byc moze ze tutaj tkwi problem.

Nietypowe Pytanie !!!
« Odpowiedź #3 dnia: Lipiec 16, 2004, 14:54:44 »
Hmmm. robilem wszystko zgodnie z tym, o czym mowil "marcel", jednak nic nie pomagalo. Pojechalem do Media i zamienilem,oczywiscie z doplata, X-Micro na D-Link'a. Jak myslicie ? Dobra zrobilem zamiane? Moj znajmoy ma tego D-Link'a i podobno dziala bez zadnych problemow, a XP sam instaluje do niego sterowniki. Czekam na wypowiedzi (jesli ktos ma cos innego do polecenie, to prosze o glos) . pzdr

*

Offline dawk

• 323
Nietypowe Pytanie !!!
« Odpowiedź #4 dnia: Lipiec 16, 2004, 15:02:11 »
Hmm ja nie nie wiem, mam Bluetake'a BT007, którego system widzi bez problemu i uważam, że to najlepszy dongle dostępny na rynku - zasięg 100m, obsługa Audio Gateway i Headset Profile, HID i wszystkich pozostały popularnych profili.

*

Offline CHAMER

• **
  • 217
Nietypowe Pytanie !!!
« Odpowiedź #5 dnia: Lipiec 18, 2004, 20:30:02 »
Mam to X-micro, uzywam go z dwoma kompami z XP (w domu syncuje PDA przez stacje albo bt, w pracy tylko bt bo nie mam drugiej stacji) i dziala bez problemu. Na obu jest XP Pro z SP1. Nie mialem absolutnie zadnych problemow z tym. Moze to wina SP2?

PS. Tak samo bez problemow poszlo jak testowalem z Bluetake.

*

Offline MacBirdie

• 1943
  • I znów Poznań ;)
    • macbirdie.net
  • Sprzęt: iPhone 4 16GB | iPad 3G 64GB | iPhone 3G 8GB
Nietypowe Pytanie !!!
« Odpowiedź #6 dnia: Lipiec 18, 2004, 20:44:32 »
SP2 dodaje do Windows całkowicie oficjalną warstwę obsługi Bluetooth i wydaje mi się, że dopóki producenci nie wypuszczą sterowników do niego przystosowanych, to żadne obecne urządzonka nie będą chodziły ze sterownikami obecnymi. Te dostarczały wszystkie konieczne protokoły, teraz muszą tylko samą obsługę sprzetu, reszta jest będzie w Windows wbudowana, tak jak obsługa sieci czy inne usługi.

*

Offline MacBirdie

• 1943
  • I znów Poznań ;)
    • macbirdie.net
Nietypowe Pytanie !!!
« Odpowiedź #7 dnia: Sierpień 10, 2004, 11:45:45 »
Wpadłem na listę obsługiwanych "z pudełka" przez SP2 urządzeń Bluetooth.
http://support.microsoft.com/default.aspx?scid=kb;en-us;841803

Mój Bluetake BT009V prawdopodobnie się tam znajduje, więc jest nadzieja. ;)

*

Offline MacBirdie

• 1943
  • I znów Poznań ;)
    • macbirdie.net
Nietypowe Pytanie !!!
« Odpowiedź #8 dnia: Sierpień 11, 2004, 10:28:06 »
Do wiadomości zainteresowanych - zainstalowałem SP2 bez deinstalacji oprogramowania Widcomma, nic się nie pogryzło, wszystko działa jak jak najbardziej w porządku. I jakoś lepiej się z nowym Service Packiem czuję. ;)
Internet Explorer zyskał dużo ciekawych funkcji, a blokowanie popupów jest bardzo skuteczne. I tak stosuję na codzień MyIE2, ale kto się trzyma standardowej przeglądarki, to będzie na pewno zadowolony.
Gdyby jeszcze dawał przeglądanie stron w zakładkach i "język migowy" myszki, to by było wspaniale. ;)

*

Offline weasel

• **
  • 128
  • Sprzęt: HTC Touch Dual + IPAQ Travel Companion
Nietypowe Pytanie !!!
« Odpowiedź #9 dnia: Sierpień 11, 2004, 12:09:50 »
Sposob dzialania d-linka z sterownikami swoimi i xp(sp2) jest dosc rozny. W swoich sterownikach jest duzo wiecej funkcji i nie trzeba za kazdym razem potwierdzac po kilka razy przesylania pliku jak to ma miejsce z sterownikami od xp. Pazatym w xp nie da sie przeslac kilku plikow na raz. Przy np 3 plikach uruchamiaja sie trzy wizardy do przsylania plikow i w kazdym trzeba potwierdzic przesylanie w palmie. grrrr

*

Offline t_e_d

• 478
    • http://stc.org.pl
  • Sprzęt: PalmV/Asus 716/HP iPAQ214/Magellan315/HI-303E/G_Rays2
Nietypowe Pytanie !!!
« Odpowiedź #10 dnia: Sierpień 27, 2004, 00:12:39 »
Przepraszam, moze nie calkiem na temat - ale skad macie SP2 do XP ? Ja niczego takiego na stronie WIndows Update nie widze.
Ted

*

Offline MacBirdie

• 1943
  • I znów Poznań ;)
    • macbirdie.net
Nietypowe Pytanie !!!
« Odpowiedź #11 dnia: Sierpień 27, 2004, 00:16:49 »
Ja ściągnąłem SP2 w wersji "for IT professionals and developers", inaczej zwaną też RTM, paczuszka ok. 260MiB, ze stron Microsoftu. A że akurat używam angielskojęzycznego oprogramowania MS, to nie muszę czekać specjalnie długo na takie świeżynki. :)

*

Offline t_e_d

• 478
Nietypowe Pytanie !!!
« Odpowiedź #12 dnia: Sierpień 27, 2004, 00:24:05 »
Dzieki - rozumiem.
Ale 260 MB - toc to prawie instalacja systemu od nowa :)
Ted

*

Offline MacBirdie

• 1943
  • I znów Poznań ;)
    • macbirdie.net
Nietypowe Pytanie !!!
« Odpowiedź #13 dnia: Sierpień 27, 2004, 00:30:32 »
Cóż, jak nie masz stałki, to poczekaj aż któryś magazyn udostępni SP2 na płycie, albo znajomych wykorzystaj. ;) A w przeciwnym razie transfery z Microsoftu są zawsze baaardzo dobre, ja nawet w dniu opublikowania tej wersji miałem maksymalną szybkość ściągania, a zapewne nie byłem jedyny na świecie, który ten plik pobiera. ;)

*

Offline t_e_d

• 478
Nietypowe Pytanie !!!
« Odpowiedź #14 dnia: Sierpień 27, 2004, 00:41:59 »
Spokojnie - mam stale lacze - co prawda TYLKO SDI - ale to nie problem. TYlko nie wiem, czy ta wersja nie pogryzie sie z moimi  - polskimi -= windowsami. Moze jednak lepiej poczekac na pojawienie sie tego w updatach.
POzdrawiam - Ted

*

Offline MacBirdie

• 1943
  • I znów Poznań ;)
    • macbirdie.net
Nietypowe Pytanie !!!
« Odpowiedź #15 dnia: Sierpień 27, 2004, 00:44:31 »
Oj, lepiej nie ryzykuj, poczekaj aż się dla polskich wersji pojawi i w Automatic bądź w Windows Update. Jest szansa, że paczuszka będzie znacznie mniejsza. :)

Nietypowe Pytanie !!!
« Odpowiedź #16 dnia: Wrzesień 05, 2004, 11:22:51 »
Jak narazie ja polecam windows online update, jesli ktos oczywiscie posiada XP z SP1. Mi to pomoglo w bezkonfliktowym zgraniu D-Linka i Palma (pisalem o tym na poczatku: zamiast komorki tym razem parowalem palma). Przed updatem wyskakiwal blad podczas komunikowania: Miejsce z urzadzeniem nie istnieje. Metoda na tego typu wybryki windowsa bylo ponowne parowanie. Jednak po uaktualnnieniu wszystko wrocilo do normy i juz komunikat o blednym polaczeniu nie wyskakuje. Ciekawe czy komus z was tez sie to zdarzylo. A SP2 po polsku ma wyjsc na poczatku października roku bierzącego. pzdr

*

Offline perla

• 2689
  • Sprzęt: Samsung Tab2- 7, Galaxy S2 , Kindle 3,
Nietypowe Pytanie !!!
« Odpowiedź #17 dnia: Październik 22, 2004, 12:30:09 »
Wyszedl, niektórzy zgłaszają problemy z uruchomieniem BT po sp2.
U mnie to przebieglo bez problemu na BLUETAKE.

*

Offline Maku

• **
  • 187
    • http://maku.avx.pl
Nietypowe Pytanie !!!
« Odpowiedź #18 dnia: Październik 22, 2004, 13:29:42 »
Też mam BLUETAKE i też myślałem, że wszystko jest OK - do momentu kiedy go przełożyłem do innego gniazda USB... Poczekam na sterowniki, które uwzględniają SP2 i wtedy sobie zainstaluję ponownie. Teraz wolę działające BT ;)

Nietypowe Pytanie !!!
« Odpowiedź #19 dnia: Październik 22, 2004, 13:53:09 »
ja uzywam dongla BT (jakis z USA noname). Zainstalowalem, chodzi fajnie. Synchro mojego Eryka T39 idzie pieknie, ale np. T610 juz sa problemy bo teleofn widzi, ale soft nie chce synchronizowac.
Podejrzewam ze to wina softu, w weekend sprobuje odpalic FMA - podobno pomaga.
Dopiero po uruchomieniu BT zainstalowalem SP2 i na razie wszyskto chodzi OK. Dla mnei te nowinki MS niewiele wnosza (poza kwestiami bezpieczenstwa, bo zamyka porty), bo i tak staram ise uzywac od MS tylko WIN XP Pro a reszte konkurencji (Mozilla Firefox, Mozilla Thunderbird, Java od Sun Microsystems itp). Dla tych ktorzy chca nieduzej, stabilnej i szybkiej przegladarki, to polecam Mozille Firefoxa - oczywiscie z obsluga zakladek.

Przy okazji nasza strona chyba nie do konca jest skonfigurowana pod przegladarki nieMS-owe, bo w menu pojawiaja sie krzaczki obok normalnych nazw podkategorii.

pozdrawiam
barthus

*

Offline perla

• 2689
  • Sprzęt: Samsung Tab2- 7, Galaxy S2 , Kindle 3,
Nietypowe Pytanie !!!
« Odpowiedź #20 dnia: Październik 22, 2004, 14:03:41 »
Cytat: Maku
Też mam BLUETAKE i też myślałem, że wszystko jest OK - do momentu kiedy go przełożyłem do innego gniazda USB... Poczekam na sterowniki, które uwzględniają SP2 i wtedy sobie zainstaluję ponownie. Teraz wolę działające BT ;)
Oba gniazda tego samego typu (1.1, 2.0) ?  Jesli tak to jakies jajo !!