MIO P550 WM5 WIFI + NEO LIVEBOX ...

• 7 Odpowiedzi
  • 1966 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

« dnia: Czerwiec 25, 2006, 18:58:26 »
witam !
nie dostalem odpowiedzi w dziale MITAC...
to moze tu ktos z was pomoze w konfiguracji tegoz PPC aby zaczal laczyc sie poprzez WIFI z Liveboxem... bym byl wdzieczny za wszelaką pomoc...
probowalem wszystkiego ale moze cos przeoczylem... a moze livebox jest trafiony ?
opis najlepiej krok po kroku....
pozdrawiam.

I jak - udało się?
« Odpowiedź #1 dnia: Październik 10, 2006, 09:48:25 »
Też od kilku dni mam p550 i chcę kupić liveboxa - jakieś postępy?
pozdrawiam.

« Odpowiedź #2 dnia: Październik 10, 2006, 10:08:54 »
Co do Liveboxa to chciałbym was uczulić, że to urządzenie działa dobrze tylko w przestrzeniach typu open space!
Jeżeli myślicie, że będzie się dobrze sprawowało w całym mieszkaniu lub domu to próżne nadzieje :(
Lepiej darować sobie gadget TPSA i kupić Linksysa lub inne urządzenie najlepiej w technologii MIMO lub przynajmniej jakąś tanioche z mozliwością podmiany anten na silniejsze.

« Odpowiedź #3 dnia: Październik 10, 2006, 10:29:44 »
Też o kłopotach z zasiegiem słyszałem. Panienka w tpsa powiedziała, że można wziąć livebox (za 1PLN) i po miesiącu oddać, jeżeli nie będzie pasował. Trzeba jedynie doplacić 9 PLN do normalnej ceny wypozyczenia.

« Odpowiedź #4 dnia: Październik 18, 2006, 08:52:18 »
Witam, posiadam Mio p550 i bez problemu się łącze sie z livebox'em.

Jeśli chodzi o zasięg to niejest tak źle, router mam na poddaszu, a zasięg bez problemu łapie na pietrze na dole, czasem tez na ogrodzie, ale mniejsza  z tym.
Konfiguracja p550 niejest taka trudna, wystarczy:
- wchodzisz w ustawienia/ Karty sieciowe/ Bezprzewodowe
- tap na Dodaj nowy...
- powinien wykryc router i wyświetli sie nazwa, taka sama jak na pudełku od Liveboxa
- pozniej musisz wpisac WEP (też masz na pudełku) niemożesz sie pomylić ;)
- po wpisaniu dajesz OK i rozpocznie sie krótka synchronizacja, w tym czasie lecisz do urządzenia livebox i od spodu naciskasz taki guziczek REG...
odczekasz chwilke aż sie do końca zsynchronizują i można juz od tej pory korzystać z internetu do woli... na mio550 chodzi wszystko płynnie bez zawieszeń itd... korzystam z Opery, Mobile Gadu, skype

« Odpowiedź #5 dnia: Listopad 10, 2006, 19:38:49 »
faktycznie dziala, wystarczy tylko zaznaczyc ze klucz jest udostepniony i odznaczyc "klucz jest dostarczany automatycznie", wpisac poprawnie klucz i po OK wlaczyc REG na livepudle

« Odpowiedź #6 dnia: Listopad 18, 2006, 13:37:52 »
No tak tylko co zrobic gdy klucz jest zbyt dlugi i nie miesci sie w polu? Czy to znaczy ze p550 wystepuje z kartami ktore obsluguja klucze 128 bit a inne tylko 64bit ja mam z karta Samsunga

« Odpowiedź #7 dnia: Styczeń 09, 2007, 15:26:27 »
Witam!

zobaczyłem na forum, że miał Pan ten sam problem co ja
cyt.:
"No tak tylko co zrobic gdy klucz jest zbyt dlugi i nie miesci sie w polu? Czy to znaczy ze p550 wystepuje z kartami ktore obsluguja klucze 128 bit a inne tylko 64bit ja mam z karta Samsunga"

czy udało się go rozwiązać?