visor87 : ja jakieś 4 m-ce temu zakupiłem kartę WiFi do MDA Compact na Allegro za 160,00 zł. Mój wybór padł na kartę SPECTEC 11 Mb/s po przeczytaniu artykułu: hxxp: www. pdaclub. pl/view. php?news_id=10134
Mogę powiedzieć, że jestem z niej bardzo zadowolony, chociaż od pewnego czasu dzieją się niezrozumiałe dla mnie rzeczy. Otóż skonfigurowanie tego ustrojstwa zajęło mi sporo czasu ale do domu przyniosłem jednocześnie tą kartę oraz MDA Compact i był to mój pierwszy w życiu kontakt z PDA więc wszystko robiłem hurtem i na hurrrra! No i kilka miesięcy działało bez żadnych problemów. Ostatnio służbowo wyjechałem na kilka dni i zmuszony byłem przestawić się z WiFi na GPRS. Po kilku dniach powrót na WiFi nie był juz bajką! Dzieją się rzeczy, o których piszą użytkownicy w innych watkach. . . Otóż karta jest wykrywana, sieć widoczna a netu nie ma :/. . . Radze sobie z tym w ten sposób, że przechodzę do ustawień połączeń i w zakładce zaawansowane musze zmieniać wybrane sieci, które będą używane automatycznie. . . Jest to o tyle głupie, że za każdym razem zostawiam swoją sieć WiFi jako sieć do połączenia z internetem, za to dokonuję ciągłych zmian sieci używanych do połączeń z sieciami prywatnymi. Głupota tego polega na tym, że raz ustawiona konfiguracja działa tylko do czasu wyjęcia karty ze slotu. Kolejna próba połączenia wiąże się z kolejnym przedzieraniem się przez te wszystkie ustawienia i zmianę sieci prywatnej na inną. I nie mam pojęcia dlaczego tak się dzieje. . . Wcześniej tego nie musiałem robić. Oczywiście w ustawieniach karty mam stale zaznaczone, że karta sieciowa łączy z internetem. Może ktoś z Was zna odpowiedź? Dodam tylko, że softreset nic nie daje :-)