łączność hp4150 - WLAN

• 4 Odpowiedzi
  • 1590 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

łączność hp4150 - WLAN
« dnia: Maj 19, 2004, 19:13:55 »
Jestem świeżym użytkownikiem palmtopa i nie wiem jak uzyskać połączenie z siecią WLAN. na przykład w erze nie było problemów ponieważ tam po włączeniu karty WLAN ukazywały się 2 strzałki i wtedy wiedzialem ze jestem już w zasięgu sieci i mogę już korzystać z internetu. Natomiast na statoil w instrukcji jest napisane aby wpisać: SSID - "hotpl". tylko ze ja nie wiem gdzie to wpisać i tu jest problem. czy jest możliwość aby to opisać dokłanie krok po kroku? z góry dziękuję.

*

Offline kanczug

• 19211
    • http://www.pdaclub.pl
łączność hp4150 - WLAN
« Odpowiedź #1 dnia: Maj 19, 2004, 19:41:58 »
Wlaczasz WLAN, wchodzisz do Menu Start -> Settings -> zakladka Connections -> ikona Connections -> zakladka Advanced -> przycisk Network Card -> i tam wszystko ustawiasz.

Tyle ze wczesniej musisz wlaczyc WLAN.

*

Offline perla

• 2689
  • Sprzęt: Samsung Tab2- 7, Galaxy S2 , Kindle 3,
łączność hp4150 - WLAN
« Odpowiedź #2 dnia: Maj 19, 2004, 20:19:01 »
To co napisal Jakub to standardowe ustawienie polaczenia Wlan . Wtedy zglosi Ci sie strona do logowania Hp,  oczywiscie jak wejdziesz w przegladarke. Ale  zeby moc sie zalogogowac musisz wziasc ze stacji darmowa zdrapke uprawniajaca do 1 h polaczenia. Nr z tej zdrapki wprowadzasz na dole ekranu. Logowac sie mozna wielokrotnie bo czas jest sumowany. Dziala szybko i bez problemu np. w W-wie na ul. Rosola.

łączność hp4150 - WLAN
« Odpowiedź #3 dnia: Maj 20, 2004, 13:49:08 »
no dobrze ale gdzie mam wpisać tą nazwę"hotpl"?

*

Offline perla

• 2689
  • Sprzęt: Samsung Tab2- 7, Galaxy S2 , Kindle 3,
łączność hp4150 - WLAN
« Odpowiedź #4 dnia: Maj 20, 2004, 14:01:17 »
Nie musisz wpisywac hotpl. To jest informacja tzw ssid - identyfikator sieci-access pointa. Istotny bylby wtedy gdyby w tym miejscu byl odbior wiecej niz 1 sygnalu.
'hotpl' powinienes zobaczyc gdy wejdziesz w obsluge conections/settings/advanced/network card. Wtedy bedzie wykaz aktywnych i nieaktywnych  polaczen a wsrod nich hotpl i np era.
Gdyby byly np dwa aktywne to ustawiasz sie na hotpl i przytrzymujesz, wybierajac connect. Ale moze to byc niepotrzebne bo system sam bedzie sie do niego staral laczyc, przesylajac ci strone do logowania.