kto ma WIFI

• 2 Odpowiedzi
  • 1629 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline marcel

• 829
  • Sprzęt: x800
kto ma WIFI
« dnia: Lipiec 01, 2004, 20:09:28 »
planuje kupic karte wifi (SIDO) i mam kilka pytan....

poniewaz mam gprs na nieduze pieniadze interesuje mnie tylko FREE WIFI

1 czy w duzych miastach jest troche hotspotow  free gdzie za darmo odbiore poczte czy pogmeram w necie ?
2. czy jesli jest gdzies hotspot to moge podjechac obok i nie wysiadajac z samochodu polaczyc si ez siecia ?
4. czy na trasie (samochodowej) po polsce znajda sie hotspoty ?
3. jaki jest trend, FREE czy PLATNE ????

M

*

Offline perla

• 2689
  • Sprzęt: Samsung Tab2- 7, Galaxy S2 , Kindle 3,
kto ma WIFI
« Odpowiedź #1 dnia: Lipiec 01, 2004, 20:30:55 »
Czy czytales posty na forum/wlan ? Pytam bo ten umiesciłes w niewłaściwym miejscu.

1. Tak w duzych miastach jest troche hotspotow za free. W W-wie np  na Starówce, Kabaty.
2. Tak mozesz np na niewielu stacjach Statoil -> ul. Rossola w W-wie
3. Trend jest niewyrazny. Hotspoty operatorow GSM sa juz platne i choc stanialy to dalej nie jest to do powszechnego uzytku, rozwijają sie hotspoty miejskie sponsorow , lokalnie w kawiarenkach , w hotelach /czesc dla gosci bezplatna/ ale ilosc instalacji w Polsce nie powala.
4. Spisy hotspotow sa na pdaclub/hotspoty i .. nie tylko.
Jak bedzie ? Ja sądzę że bedzie więcej bezpłatnych w miejscach turystycznych i ogólnych za symboliczną opłatą. Na pewno rozwinie się w pracy/uczelni/domu bo jest wygodnie i 'bezkablowo'.

*

Offline bastiann

• 919
  • Sprzęt: ERA G2
kto ma WIFI
« Odpowiedź #2 dnia: Lipiec 01, 2004, 22:13:54 »
Podchodź do tematu HotSpotów za Free z pewną dozą niesmiałości. Jak masz GPRS za nie duże pieniądze, to pewnie szybciej doczekasz się w miarę sensownego pokrycia GSM EDGE niż WiFi.
Oczywiście, że sieci WiFi przybywa, ale ci co je buduja nie mają za bardzo interesu w udostepnianiu ich za darmo.