Konfiguracja WiFi pod WM5 na MDA Vario

• 3 Odpowiedzi
  • 1717 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

« dnia: Październik 26, 2006, 18:14:36 »
Witam,
na początku chciałem nadmienić, że nie udało mi się znaleźć rozwiązania na forum, pomimo dużej ilości czasu spędzonego na szukaniu. Jestem przekonany, że to przez to że nie wiedziałem czego szukać dokładnie. Chciałbym prosić o wskazanie mi odpowiedniego tematu, lub o udzielenie pomocy w tym temacie, tudzież prywatnie na GG/Jabberze/MSN czy czymkolwiek ktoś zechce.

Mam MDA Vario, z WM5 z softem T-Mobile. Przy PC'ie mam karte Wifi USB D-Link DWL-122. Mój problem polega na tym, że nie jestem za żadne skarby skonfigurować czegokolwiek, ani na PC, ani na telefonie. Nie miałem jeszcze osobiście do czynienia z sieciami WiFi. Komputer podłączony jest do sieci lokalnej, z której mam dostęp do internetu.
Chciałbym, aby na moim MDA był internet udostępniony z mojego PC. W miarę szczegółowo, co gdzie powinienem wpisać.

Z góry dziękuje za odpowiedzi inne niż:
www.google.com głupku
szukaj leniu itd.

pozdrawiam,
grandfso

« Odpowiedź #2 dnia: Październik 27, 2006, 16:11:40 »
Liczyłem na bardziej konstruktywną wypowiedź, niestety ośle się nie udało. Pewnie nawet nie wiesz jak wyglądała oryginalna wersja tego obrazka z simpsonem, ale cóż... Powiem Ci - I will use google before asking dumb questions. Ale to nieważne, gdybyś przeczytał to co napisałem, i zamiast próbować szpanować 'wiedzą' zorientował się o czym traktuje temat który wskazałeś, wiedziałbyś że komputer wpięty już do sieci lokalnej, za NAT'em i komputer bezpośrednio połączony do netu to sa dwie różne sprawy. Ponadto, moja karta sieciowa nie działa jako access point, zanim odpowiedziałeś, mogłeś przeczytac co Bart napisał na tablicy i się dowiedzieć czegoś na temat mojej karty.

Jeżeli ktoś inny jest w stanie mi pomóc, to będe bardzo wdzięczny.

pozdrawiam,
grandfso

« Odpowiedź #3 dnia: Październik 27, 2006, 18:33:47 »
wiedziałbyś że komputer wpięty już do sieci lokalnej, za NAT'em i komputer bezpośrednio połączony do netu to sa dwie różne sprawy

Ale co powyzsze zdanie ma do rzeczy? Podobno chciales ustawic polaczenie wifi miedzy PDA a PC i prawdopodobnie udostepniac net dla PDA? Mozesz miec internet nawet przez dialup i go udostepnic

Ponadto, moja karta sieciowa nie działa jako access point

Oczywiscie, ze nie dziala w ad-hoc. Skoro to wiesz, to JAK chcesz to polaczyc? :) A jesli teraz dopiero sie o tym dowiedziales, to jakiego typu pomocy dalej oczekujesz?

zanim odpowiedziałeś, mogłeś przeczytac co Bart napisał na tablicy i się dowiedzieć czegoś na temat mojej karty

Jestem tu tylko po to, by szukac informacje o Twojej karcie, nic innego nie mam do roboty. A o DLINKU nie musze sie douczac, myslalem ze ZROZUMIESZ z linka nr 2 ze to sie nie uda. Mylliem sie

Bez urazy, ale chyba za bardzo nie wiesz o czym piszesz. W dodatku probujesz podwazyc moja wiedze, samemu nie posiadajac zadnej. Pozdrawiam