znalazlem na jakimś forum:
"...Aktualnie juz haslo mam. Rzecz w tym ze oni na 99% haslo zakladaja zawsze zdalnie. Wiec kazdy kto wie co robi zaraz po zamknieciu drzwi za instalatorem powinien wladowac sie na 192.168.1.1 i zrobic sobie forward kilku-kilkunastu portow. Nie ma nigdzie ze tego nie wolno wiec zachecam "
"...Dobra wiadomosc dla tych co maja AB a nie maja portow Wpialem sie w router wifi zwykla sieciowka (nie wifi). I okazuje sie ze sprzet ma wlaczony UPnP z pelnym dostepem. Wystarczy w polaczeniach wybrac wlasciwosci polaczenia i mozna sobie porty dodac !! Wlasnie sprawdzilem na emulcu i mam highid (wczesniej low). Super maja adminow goscie z AB Ponadto nie ma sprawdzania po MACu tego co zostalo wpiete, wiec teoretycznie mozna rozdzielic sygnal jak sie chce (oczywiscie nie bedziemy tego robic bo to sprzeczne z regulaminem)".
"...IP też wewnętrzne, ale jeśli jesteś "pierwszy" to masz spore szanse na przekierowanie sobie portów"
Mam pytanie jak zrobić zeby przekierowac sobie te porty?
Mam modem dsl siemensa speedstreem a jutro przynoszą mi ponoć Router Linksys WRT54G

I chce wiedizec jak z nimi gadać albo co mam zrobic po ich wyjsciu zanim mi zahasluja zdalnie - zeby miec net na cholernym pda pod katą wifi specteca!
Szybko pomóżciue bo przychodzą w piątek przez 14

[Dodano: 2005-11-24 23:39:12]
a propos "wladowac sie na 192.168.1.1 i zrobic sobie forward kilku-kilkunastu portow. Nie ma nigdzie ze tego nie wolno wiec zachecam" - tego nie kumam jak to zrobic.
Mam wszystkie hasla i adresy pod dsl.