Witam
Mam problem i męczę się już 3 dni z konfiguracją wifi w moim XDA IIi. Zakupiłem go z myślą że będę z niego śmigał po necie... ale do rzeczy...
W domu mam sieć lokalną z internetem (za serwerem z netem od TPSA), pula adresów 192.168.2. ...
Na IP 192.168.2.254 mam AccesPointa, który po wifi wysyła sygnał do kolejnego kompa... (jego IP 192.168.2.3).
AP'ek jest ustawiony "przeźroczyście" i przy wpisaniu adresu 192.168.2.3 i podaniu bramki na 192.168.2.1 oraz DNS'ów TPSA sieć pracuje. Na AP nie ma włączonego DHCP. Jest WEP z kluczem. W sieci lokalnej nie muszę się logować nazwą użytkownika i hasłem...
Analogicznie chciałem zrobić na Pocket PC i to nie zadziałało, PPC łączy się z AP-kiem i detektuje sieć SSID, wpisałem:
- IP statycznie w module wifi "tiacxwln Compatible Wireless Ethernet"
(ten moduł można ustawić jako "Work" lub jako "The Internet")
- Klucz do szyfrowania WEP
- resztę PPC zdetektował sam
PPC jest połączony z siecią wifi, jednak nie mogę przeglądać sieci wewnętrznej 192.168.2.... , ani internetu w "Internet Exploderze",
wiem że trzeba skonfigurować w zakładce Settings\Connections\Conections sposób dostępu aplikacji pocketa do netu ale nie wiem jak to uczynić :-( (Nie znalazłem analogii z PCeta)
Pocket nie pinguje się niestety... :-(
Uprzejmie proszę o pomoc w konfiguracji, będę bardzo wdzięczny...
Pozdrawiam