ipaq + WIFI na pcmcia - ktory model wybrac aby bylo tanio i

• 13 Odpowiedzi
  • 3100 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

« dnia: Lipiec 04, 2004, 02:17:30 »
ipaq + WIFI na pcmcia - ktory model wybrac aby bylo tanio i miala sterowniki ? czy nap. do D-link 610 sa takie sterowniki bo nie moge znalesc w necie ? A moze znacie jakas alterntywe ?

*

Offline xzaloox

• 399
    • http://www.kszys.net
  • Sprzęt: fujitsu u810, at&t tilt, i-mate jasjar, xda, hp1940, cassiopeia e-115
« Odpowiedź #1 dnia: Lipiec 04, 2004, 05:18:53 »
kup sobie jakokolwiek karte na CF  i adapter CF-PCMCIA np netgear ma701 dziala z ppc i z kazdym laptoem .
w moim przypadku sprawuje sie lepiej niz netgear ma401

*

Offline perla

• 2689
  • Sprzęt: Samsung Tab2- 7, Galaxy S2 , Kindle 3,
« Odpowiedź #2 dnia: Lipiec 04, 2004, 07:29:09 »
Z dlink karta na CF to model DCF-660 + przejsciowka PCMCIA i masz w ipaq-u i ew. do notebooka.

*

Offline kanczug

• 19211
    • http://www.pdaclub.pl
« Odpowiedź #3 dnia: Lipiec 04, 2004, 09:36:57 »
Popieram, przestan sie upierac na PCMCIA bo tutaj ciezko ze sterownikami i bedziesz musial kabinowac. Lepiej kup cos na CF - na 100% bedzie dzialac.

« Odpowiedź #4 dnia: Lipiec 08, 2004, 17:49:17 »
no nie do konca jest problem ze sterownikami ... polecam pcmcia compaq wl100

ale co do standardu CF to chyba aktualnie wybor jest wiekszy

*

Offline kanczug

• 19211
    • http://www.pdaclub.pl
« Odpowiedź #5 dnia: Lipiec 08, 2004, 20:02:46 »
No jest problem ze sterownikami. Jedyne co jest na 100% pewne to wlasnie WL100 na PCMCIA.

*

Offline timokie

• 610
  • Sprzęt: Loox C550
« Odpowiedź #6 dnia: Lipiec 30, 2004, 21:19:48 »
Sterowniki do Windows CE (od wersji 2.0 wzwyż) są też do kart PCMCIA Orinoco (wszystkie wersje - Bronze, Silver, Gold) i jej klonów tzn. Compaq WL110, Elsa MC-11, Dell TrueMobile 1150, HP, Agere, Avaya, ...
Dobre sterowniki do WinCE ma też ponoć Cisco Aironet 350.

Tu jest dobre zestawienie:
http://www.cewindows.net/peripherals/pccardwirelesslan.htm

« Odpowiedź #7 dnia: Lipiec 30, 2004, 21:38:55 »
Zdecydowanie najlepsza katra to Avaya gold, silver, albo braz. Uzywam tego ze znajomym do "strojenia" instalacji na 2,4 Ghz pod Netstumblerem. Jest najczulsza ze wszystkich kart na rynku i ma tryb monitorujacy pozwalajacy na monitorowanie paru Ap-kow na raz. May "plecki" z bateria i zlaczem pcmcia.

*

Offline dawk

• 323
« Odpowiedź #8 dnia: Lipiec 30, 2004, 22:57:59 »
Tylko uwaga, aby karta była 16-bitowa, a nie 32-bitowa!!!

Bo karty Orinoco są w obu wersjach.

« Odpowiedź #9 dnia: Lipiec 31, 2004, 17:55:22 »
Cytat: jakub kańczugowski
No jest problem ze sterownikami. Jedyne co jest na 100% pewne to wlasnie WL100 na PCMCIA.

bez problemu dzialaja karty na chipset'ach prism, aironet/cisco, hermes/orinoco, realtek. oczywiscie wszystkie karty na pcmcia, pocketpc2003, kozystam z tego na codzien...

czytalem tez gdzies ze karty na texas'ie/acx100 tez chodza pod pocketpc... ale tego nie sprawdzilem z prozaicznego powodu, brak takiej karty :) pod linuxem nie ma z tym problemu

*

Offline dawk

• 323
« Odpowiedź #10 dnia: Sierpień 04, 2004, 22:59:44 »
Oj z tym aironet/cisco ja bym się tak nie spieszył Xircom na tym chipsecie ledwie dycha, tzn. działa przez jakiś czas, po czym konieczna jest reinstalacja sterowników - próbowałem już chyba wszystkich wersji sterowników i firmware, jakie są dostępna na stronie Cisco (zarówno dla serii 340, jak i 350) i od Xircoma. Karta jest na 340. Co do innych kart PCMCIA niestety nie mam doświadczenia.

« Odpowiedź #11 dnia: Sierpień 06, 2004, 18:39:17 »
Cytat: dawk
Oj z tym aironet/cisco ja bym się tak nie spieszył Xircom na tym chipsecie ledwie dycha, tzn. działa przez jakiś czas, po czym konieczna jest reinstalacja sterowników - próbowałem już chyba wszystkich wersji sterowników i firmware, jakie są dostępna na stronie Cisco (zarówno dla serii 340, jak i 350) i od Xircoma. Karta jest na 340. Co do innych kart PCMCIA niestety nie mam doświadczenia.

witam

nie spiesze sie, uzywam od ponad roku tych kart z BARDZO pozytywnym skutkiem. mam 2x 340 i 2x 350 wersje z ant zew i bez, nie zauwazylem wymienianych przez Ciebie objawow ani pod ppc2002 ani ppc2003. mozliwe ze problemem jest twoj pocket, moj to dell axim, albo to ze masz klona cisco.

pozdrawiam

*

Offline dawk

• 323
« Odpowiedź #12 dnia: Sierpień 07, 2004, 13:26:56 »
Ale z twojej poprzedniej wypowiedzi można wywnioskować, że chodzi o karty na chipsetach aironet/cisco, a jednak z tymi kartami trzeba uważać, bo skoro oryginały chodzą ok, a klony już nie chcą, tzn. że nie mozna się tak spieszyć. Lepiej kupić inną, pewniejszą kartę i mieć mniej problemów...

« Odpowiedź #13 dnia: Sierpień 17, 2004, 13:49:12 »
hmm ja używam IBMa (na hermesie) - w sumie to orinoco stare poczciwe z pleckami pcmcia; wspolpracuje z ministumblerem bez problemu...