Idea i Vobis - GPRS za 49zł/miesiąc?

• 13 Odpowiedzi
  • 3914 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline Remiq

• 13
    • http://remigiusz.jackowski.pl
« dnia: Styczeń 30, 2004, 22:29:18 »
Przeglądam sobie z nudów gazetę Vobisa i widzę coś takiego:
"
(h1)Internet bezprzewodowy(/h1)
49,- netto miesięcznie za Internet
dostęp NON STOP
(u)bez ograniczeń(/u)
działa wszędzie tam, gdzie komórka
(bełkot marketingowy)
Przy wykorzystaniu pakietowej transmisji danych GPRS nie ogranicza Cię miejsce, przesłane dane, ani czas połączenia"

Biorąc pod uwagę ostatni news, w którym Era wprowadza zabójcze opłaty za hotspoty, to może być ciekawe :)

Dziwne, byłem na stronie Vobis i na stronie Idea, ale tam nie ma ZADNEJ wzmianki na ten temat. Biuletyn: luty 2004.

Co o tym sądzicie?
(lepszej kategorii nie znalazłem, wiem że GPRS to nie wifi, ale zawsze to jakaś alternatywa :) )

« Odpowiedź #1 dnia: Styczeń 30, 2004, 22:36:03 »
JA MAM TO -  ZNACZY SIE FIRMA W KTOREJ PRACUJE. JEST OK DZIALA ZA CENE JAKA PISZA + vat

« Odpowiedź #2 dnia: Styczeń 30, 2004, 23:38:23 »
Warto było by przypomnieć że trzeba "tylko" ;)  kupić poceta w Vobisie oraz telefon z aktywacją Idea oczywiście aby było łatwiej to tylko dla firm i mamy internet.
Czy jest jeszcze napisane jak długo obowiązuje ta cena czy przez cały okres na jaki jest podpisana umowa z Ieda?

« Odpowiedź #3 dnia: Styczeń 30, 2004, 23:55:02 »
Nio to nie tak :sleepy:
Albo nootebooka i kate PCAMCIA (ERICSSON GD 75 GPRS) ZA 299 zł LUB iPAQ  OD 1900 zł WRAZ TELEFONEM  6310i lub IMENS S55 ZA 1 zł NETTO.
ALE TAK NA MARGINESIE DODAM ŻE ZABY TO KUPIĆ TO REGON NIE JEST AŻ TAK NIEZBĘDNY ;) ROZMOWA Z PRZEDSTAWICIELEM IDEI.

« Odpowiedź #4 dnia: Marzec 29, 2004, 11:08:47 »
To faktycznie działa.
Obecnie zmieniły się już modele notebooków i ipaków biorące udział w promocji.

Tyle, że trzeba się pospieszyć - promocja nie będzie trwała wiecznie!!

*

Offline przygod

• 370
    • http://www.przygod.eu
  • Sprzęt: za często się to zmienia:)
« Odpowiedź #5 dnia: Kwiecień 16, 2004, 01:40:42 »
Promocja promocją ale co ona ma wspólnego z tematyka WLAN lub hotspotami?

« Odpowiedź #6 dnia: Kwiecień 18, 2004, 12:28:02 »
Wiatam,
Wiem ze temet troche podupadl ale kontynujac prage sie zapytac o doswiadczenia tych ktorzy posiadaja juz taka aktywacje w Ideii. Chodzi mianowicie o jakosci polaczeni i szybkosc przesylania danych. W rozmowie z jednym z pracownikow Vobisu twierdzil on ze polaczenie Via Gprs w Ideii jest zdecydowanie wolniejsze nie niz przez modem i czesto bywaja probllemy ze zrywaniem polaczenia. Prosze o jakies informacje

*

Offline Ivone

• 26
« Odpowiedź #7 dnia: Kwiecień 18, 2004, 15:57:51 »
Wariant z palmtopem i siemensen (jako modemem) chodzi troszeczkę wolniej niż standart w TPSA, ale się nie zrywa i jest o wiele tańszy. Wariant z notebookiem jest szybszy niż w TPSA - choć tylko ciut-ciut. Kluczowa jest cena: tzn. mam ryczałt 48 zł + VAT, a więc stałą opłatę miesięczną - mogę w ogóle nie wychodzić z internetu. Jeśli używać palma, to trzeba doliczyć jakąś tarykę za telefonik komórkowy na pogaduchy (wzięłam najniższą, tak że mam jeszcze 30 min. na rozmowy za friko). Przy notebooku dopłaty tej nie ma, ale i nie pogadasz.
Nie chce się wierzyć, że za tym wszystkim stoi właściciel Ideii czyli .... TPSA!!!

[Dodano: 2004-04-18 16:04:45]
Dodam, że dowiedziałam się o tej możliwości na forum PDA, gdzieś w Boże Narodzenie - któryś z forumowiczów był taki słodki, że doradził (wielkie uściski!!!), ale musiałam przesiąść się z Asusa Mypal na HP4510.

*

Offline perla

• 2689
  • Sprzęt: Samsung Tab2- 7, Galaxy S2 , Kindle 3,
« Odpowiedź #8 dnia: Kwiecień 18, 2004, 20:21:19 »
A sprawdzalas dzialanie Gprs/Ideii 'w terenie' , poza duzymi miastami?. Wielu ma klopoty z lacznoscia tego typu w tej sieci.

*

Offline Ivone

• 26
« Odpowiedź #9 dnia: Kwiecień 18, 2004, 20:32:11 »
Cytat: perla
A sprawdzalas dzialanie Gprs/Ideii 'w terenie' , poza duzymi miastami?. Wielu ma klopoty z lacznoscia tego typu w tej sieci.
W Wielki Piątek korzystałam z inetu przez Ideę pod Płockiem. Było nieźle.

« Odpowiedź #10 dnia: Maj 09, 2004, 12:26:58 »
Ja korzystam z takiego pakietu nabytego w Vobisie. IPAQ+NOKIA i wszystko jest ok, siedze juz 3 godzine w necie na nudnych wykladach i nie ma zadnego klopotu. Aczkolwiek kolega mial klopot z Idea poniewaz naliczyli mu za kazda jednostke a nie ryczaltowo. ale ma byc korekta

« Odpowiedź #11 dnia: Czerwiec 15, 2004, 18:57:45 »
jezeli ktos ma zamiar zakupic palma lub noteboka w  w/w promocji a nie jest zainteresowany owa promocja grps prosil bym o kontakt :) pozdrawiam

« Odpowiedź #12 dnia: Czerwiec 22, 2004, 20:38:22 »
W MTS Licencja gprs przedłużona do końca czerwca.
4150 + nokia dostępne od ręki.
1940 i siemens różnie czeka się zazwyczaj 2 dni
kupiłem dziś 1940 za 1450 netto a na siemensa musze poczekać 2
dni.

[Dodano: 2004-06-22 20:43:42]
Ups.......  1450 brutto

*

Offline perla

• 2689
  • Sprzęt: Samsung Tab2- 7, Galaxy S2 , Kindle 3,
« Odpowiedź #13 dnia: Czerwiec 22, 2004, 20:57:00 »
To dobra informacja / o przedluzeniu licencji/ ale wpisales ja w trzech miejscach !!