HTC Kaiser a Livebox

• 7 Odpowiedzi
  • 2280 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

HTC Kaiser a Livebox
« dnia: Luty 25, 2008, 21:40:49 »
Mam Kaisera i nie wiem jak połączyć się z livebox-em przez wifi. Wykrywa neostradę wpisuję klucz szyfrowania WEP i kiedy daję połącz echo. Wcześniej miałem SPV M3000 i też był ten sam problem. Kiedy miałem radiówkę i rutera to SPV śmigał po necie przez wifi super, a teraz pokazuje neostrada dostępna ale nie chce się połączyć. Nie wiem może coś robię nie tak, jestem cienki w tym temacie. Jak by mi ktoś zapodał co mam zrobić byłbym wdzięczny. :D

*

Offline hhalunek

• 674
  • Warszawa
  • Sprzęt: Note
Odp: HTC Kaiser a Livebox
« Odpowiedź #1 dnia: Luty 29, 2008, 09:05:11 »
ale wybierasz siec jako internet czy praca?
...-->siemens SX1-->SE p910i-->HTC Wizard-->SE p990i-->HTC Tytn-->HTC Tytn II--> HTC HD2 --> Samsung Galaxy Note

*

Offline akubit

• Ekspert GPS
  • 4001
  • Sprzęt: Navroad Vivo Plus, Huawei Honor 6
« Odpowiedź #2 dnia: Luty 29, 2008, 09:51:32 »
Zarejestrować w Liveboxie nowe połączenie?

*

Offline tomaszkap

• 8932
  • Mój avatar to Sawyer
  • Sprzęt: Samsung Galaxy A52 5G
« Odpowiedź #3 dnia: Luty 29, 2008, 13:04:28 »
Zarejestrować w Liveboxie nowe połączenie?

Ja też jestem za tą opcją. Sam mam Liveboxa i takie akceptowanie nowego urządzenia za pomocą przycisku na obudowie to mi się udało dopiero chyba za 3 razem. Dlatego najlepiej zrobić to za pomocą przeglądarki i ręcznie wpisać MAC Kaisera.
Było:Asus A696->SPV M650->Nuvifone M20->i5700->Kaiser-> SGSI,SGSII,SGSIV,Huawei,PALM Centro, Xiaomi Mi Mix 2s, Samsung Galaxy J4, Xiaomi Redmi Note 4 64/4 GB, Huawei P20 ProRealme 8Pro/8GB/128GB, Samsung A52s/A54 5G

« Odpowiedź #4 dnia: Luty 29, 2008, 18:38:30 »
Ja włączyłem wifi, HTC mnie zapytał czy połączyć z internetem czy z pracą. Dałem internet wpisałem klucz i echo. Drugim razem dałem nowe połączenie wpisałem nazwę użytkownika i hasło jakie dostałem z tepsy i też nic. Za trzecim razem wszedłem w karty sieciowe wpisałem otrzymane IP, serwer DNS itd. i ponownie cisza. Ale nie wiedziałem że trzeba potwierdzić urządzenie na liveboxie. Jak instalowałem wifi na kompie to klient z infolini przeprowadził mnie przez instalkę. A tak przypadkiem jaką kartę sieciową mam wybrać i czy przy tworzeniu nowego połączenia dać typ połączenie komórkowe, czy GPRS?

*

Offline Sebo

• **
  • 104
  • Sprzęt: Leo, Kaiser
« Odpowiedź #5 dnia: Marzec 08, 2008, 01:58:18 »
Myślę, że nie odkryję Ameryki stwierdzeniem, że livebox to okrutny szmelc :D I jeżeli wydatek rzędu 250zł na porządny sprzęt nie jest z góry nie do przyjęcia, to polecam bramkę ADSL z routerem wifi i switchem ethernet Linksysa, bo jest po prostu bezbłędna i ma rewelacyjny sygnał.
Tak czy inaczej, ja miałem okazję konfigurować 2 liveboxy, i za każdym razem wywalałem w cholerę WEP i sprawdzanie mac-ów, a ustawiałem hasło dla bodaj WPA2, i działało bez większych problemów, zarówno na laptopach, jak i na Kaiserze :) Inna sprawa, że livebox potrafi się czasami sam z siebie zwiesić, zgubić ustawienia czy jeszcze coś innego zrobić :D
Praca rozszerza się wprost proporcjonalnie do czasu wyznaczonego na jej wykonanie.

« Odpowiedź #6 dnia: Marzec 14, 2008, 18:57:38 »
Fakt że livebox to szmelc. Ale jak się go już ma to co zrobić. Ostatnio byłem w Pizzy Hut i po włączeniu wifi  od razu wykrył sieć i się połączył.   :)

*

Offline tomaszkap

• 8932
  • Mój avatar to Sawyer
  • Sprzęt: Samsung Galaxy A52 5G
« Odpowiedź #7 dnia: Marzec 14, 2008, 19:15:33 »
Jak co zrobić? Połączyć Kaiserka tak jak komputer. Włącz WiFi a potem wejdź w ustawienia a kreator Cię poprowadzi. Musisz ręcznie wpisać klucz WEP i wcisnąć przycisk na Liveboxie żeby przyjął Mac adres Kaiserki  :ok:
Było:Asus A696->SPV M650->Nuvifone M20->i5700->Kaiser-> SGSI,SGSII,SGSIV,Huawei,PALM Centro, Xiaomi Mi Mix 2s, Samsung Galaxy J4, Xiaomi Redmi Note 4 64/4 GB, Huawei P20 ProRealme 8Pro/8GB/128GB, Samsung A52s/A54 5G