jestem..
tzn u mnie wyglada to tak
1.AP jest na strychu i dwa notebooki korzystaja z niego (jego adres to 45 takie inf otrzymalem przed chwila od moich masterow od sieci), zreszta to dluzsza opowiesc o sieci...w szczerym polu:)
2. nie jest potrzebne zadne logowanie , odpalam notebooka wchodze na ikonke karty planet wciskam applay i po 1 sec ma polaczenie
3. przy zakładaniu sieci Panowie mieli jedno zadanie od mojej zony Internet ma byc koszty nie graja roli (tpniemozliwe)
a teraz jeszcze moje spostrzezenia:
Ipac ma inne ustawienia niz karta planet w kompie np
w kompie jest infrastructure a ipacu ad hoc
w kompie sherared keys sa wpisane w ipacu nie
itd...wydawalo mi sie ze ipac jest bardziej rozbudowany i faktycznie sam powykrywa rzeczy potrzebne ale niestety...
jeszcze jedno jak wlacze ipaca to na karcie planet w opcjach dostepne sieci pojawia mi ipac

, przypuszczam ze jestem blisko tylko juz sie pogubilem co ma czego szukac, z kim ma sie łaczyc i co widziec a czego nie ...juz sie panom informatykom nie dziwie ze mowia mi o CD Romach qtorych mam szukac w HP bo w necie to nie znajde ')
licze na dalszą pomoc
jescze dwa pytania
jezel jest wlaczony w ipacu ad-hoc i komp widzi go na podglądzie okna karty planet znaczy ze ipac jest ok?
co to znaczy mac adress, chlopaki inf twierdza ze wpisal w ap'ku mac adress ipaca ,?
nowe dane
w AP sa ustawione filtrowanie MAC adresow i WEP 128
to juz trzeci dzien mija jak walcze !
mam dalej podliczac straty..?