Witam.
Nie jest tak słodko jak napisałeś, może inaczej, nie aż tak słodko. Przeczytałem Twoją informację i zadzwoniłem również do BOK w ORANGE. Sprawy mają się tak. Dla nowego klienta oczywiście są wszystko w stanie zrobić, to wiadomo nie od dziś, możesz do swojej karty SIM dopisać Licencję GPRS czy też jej UMTS-owski odpowiednik, ale w drugą stronę to już tak nie jest. Pani na pocieszenie powiedziała mi żebym napisał takie jakby podanie i firma się ustosunkuje do tego i może zrobi, a może nie, nikt tego nie wie, ona na pewno nie wie. Wiadoma pańska łaska na pstrym koniu jeździ. Również mam licencję GPRS, fajna rzecz, ale jak między świętami a nowym rokiem wprowadzili UMTS to oczywiście chciałem(mieszkam w Warszawie)mieć szybszy internet pojechałem po UMTS-a. Ale licencję musiałem zachować(podpisałem przecież swego czasu lojalkę, no i cesji również nie można zrobić) i mam dwa internety, z czego jeden potrzebny mi na grzyba. UMTS swoim zakresem dubluje to z czego nie mogę zrezygnować (GPRS i licencja) Firma w której przyszłość jest jasna nie przewidziała możliwości rozszerzenia licencji na jakby szybszą opcję(UMTS+EDGE). Nie chcę wylewać żali o arogancji firmy, ale co najmniej według mnie jest to bezmyślność( a może celowa, mam dwie aktywacje zamiast jednej, lecz w przyszłości dobrze się przyjrzę ich każdej ofercie-czy nie ma pułapek, a te to chyba już standard w naszej rzeczywistości). Żeby w tym wszystkim można było po prostu scedować na innego potrzebującego(nawet za darmo) to co mi jest nie potrzebne, ale ....No właśnie jest jak jest.
Grzegorz Korzeniecki