Dreambox i pocket pc

• 12 Odpowiedzi
  • 3309 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Dreambox i pocket pc
« dnia: Sierpień 18, 2006, 18:33:59 »
Witam szanownych kolegow od kilku tygodni posiadam tuner satelitarny  o nazwie dreambox urzadzonko jest podpiete do rutera komunikacja miedzy tunerem laptopem i pocket pc odbywa sie za pomoca WI-FI .
  po zainstalowaniu odpowiedniego programu w laptopie bez problemu moge w nim ogladac tv bez uzyca zadnej karty telewizyjnej krotko mowiac dziala to podobmie jak tv z internetu. Moje pytanie jest nastepujace jakiego programu uzyc w pocket pc Hp4700 .

Dreambox i pocket pc
« Odpowiedź #1 dnia: Sierpień 18, 2006, 20:19:51 »
Jakiegokolwiek który porafi obsłużyć standard VLC. Zobacz tutaj:

http://www.videolan.org/vlc/download-wince.html

Binarna wesja jest tylko na XScale.

A którego image w dreamie używasz? Ja mam Gemini 3.0 i VLC nie działa mi. Moge tylko stream MP3 odsłuchać.

Dreambox i pocket pc
« Odpowiedź #2 dnia: Sierpień 19, 2006, 01:25:18 »
Witaj uzywam gemini 2.9 jakos 3.0 nie bardzo sie spisywal co do twojego VLC upewnij sie ze zainstalowales odpowiedni plugin podczas instalacji programu.
Wracajac do mojego tematu to zaopatrzylem sie w owy program jutro bende kombinowal dam znac jak mi poszlo.
Wielkie dzieki pozdrawiam

Dreambox i pocket pc
« Odpowiedź #3 dnia: Sierpień 21, 2006, 09:09:40 »
Plugin.. plugin.... Jaki plugin?

Dreambox i pocket pc
« Odpowiedź #4 dnia: Sierpień 22, 2006, 00:30:11 »
Podczas instalacji programu musisz zainstalowac odpowiedni plugin najlepiej zainstaluj VLC jeszcze raz i dokladnie  wszystko czytaj  musi dzialac no chyba ze masz cos w dreambox nie tak poustawiane

Dreambox i pocket pc
« Odpowiedź #5 dnia: Sierpień 22, 2006, 10:53:58 »
Mam ustawione wszystkie wtyczki (lacznie z ActiveX i Mozilla). Probowalem tez na PPC. Niestety pomimo iz lapie strumien to nie leci do VMUX'a.

Dreambox i pocket pc
« Odpowiedź #6 dnia: Sierpień 23, 2006, 00:18:09 »
Witaj jezeli wszystko masz poinstalowane to moze faktycznie problem tkwi w sofcie ktory masz zainstalowany  w dreambox sprubuj zainstalowac gemini 2.9 i zobacz jaki bedzie efekt jedyne co mi jeszcze przychodzi do glowy to proba z inna przegladarka na internet explorer powinno smigac.Najlepiej zajzyj tutaj http://linuxbox.dvb-z.net/ cos napewno ci doradza
Wracajac do mojego tematu to niebardzo wiem jak mam skonfigurowac VLC w moin PPC.Po wielu prubach zadnego efektu bardzo bym prosil o krutki opis

*

Offline matt

• 20
  • Sprzęt: Mio P550
Dreambox i pocket pc
« Odpowiedź #7 dnia: Sierpień 24, 2006, 18:03:21 »
A ja z innej beczki: na jakim emu panowie jadą?

Dreambox i pocket pc
« Odpowiedź #8 dnia: Sierpień 25, 2006, 23:35:48 »
Newcamd 6.09b

Dreambox i pocket pc
« Odpowiedź #9 dnia: Sierpień 27, 2006, 01:26:13 »
camd3.8

*

Offline matt

• 20
  • Sprzęt: Mio P550
Odp: Dreambox i pocket pc
« Odpowiedź #10 dnia: Maj 14, 2008, 08:58:55 »
I jak, udało się obejrzeć stream na ppc? :)

*

Offline MAd_MAX

• 406
    • Audi A6 Klub Polska
  • Sprzęt: Nokia 5200 8" zwijany ESAMOLED
« Odpowiedź #11 dnia: Czerwiec 18, 2008, 12:55:32 »
Witam

Sory za kotleta ale troche sie tym bawilem :P

Mam dboxa2 i jak mialem jeszcze wizarda to udalo mi sie zrobic stream z dbox2 ale nie w sieci , a przez int ;-D ;-D . Jak tylko zakupie wymarzonego Vario II to zrobie to znowu to opisze tutaj krok po kroku co i jak zrobic , bo pamietam , ze troche z tym bylo zabawy.

Od razu nadmienie , ze aby ogladac od siebie przez internet (czyli gdzies poza domem) swoja TV , to potrzebny jest dosyc powazny upload na domowym internecie , z tego co pamietam jak u siebie robilem , to upload mialem 256kb i udalo mi sie wyciagnac jedynie rozdzielczosc 128x128 czy jakos tak a cale lacze bylo zapchane :P

Tak czy siak , mysle , ze w tym tygodniu juz bede mial PDA to bede dzialal w tym temacie :P
HP Ipaq6515 --> MDA Compact --> SPV M3000 --> SPV M650 --> SPV M3100 --> Toshiba G900 --> Samsung Omnia 8GB --> Iphone 3G 16GB --> Iphone 4 16GB --> HTC Desire --> HTC Desire HD --> Dell Streak 16GB --> Samsung Galaxy Note , będzie na pewno :)

*

Offline ryki67

• *
  • 83
  • Sprzęt: HTC DIAMOND
« Odpowiedź #12 dnia: Wrzesień 13, 2008, 11:14:45 »
Madmax
i co udalo Ci się z tym Streamem na VARIO II
obiecałeś że opiszesz
pozdrawiam