Domowa sieć a Palmtop

• 4 Odpowiedzi
  • 2528 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline mike

• *
  • 69
Domowa sieć a Palmtop
« dnia: Styczeń 15, 2004, 16:16:57 »
Witam!

Obecnie jestem na etapie stawiania sieci WiFi w domu. Uzywam do tego wireless routera firmy dlink w standardzie 802.11g. Jak już postawie sieć to bardzo chciałbym aby mój palmtop (toshiba e740 z wbudowanym WiFi, PPC2002) stał się całkowiecie bezprzewodowy. W związku z tym kilka pytań:
1. Czy można synchronizować  palmtopa przez WiFi? (widziałem, że przez bluetooth można, ale wątku z Wifi nie znalazlem - może słabo szukałem :)
2. Czy jest może program, który włączałby mi palmtopa o danej godzinie i pobieral poczte, oraz synchronizowal palmtopa?

Narazie tyle pytań, najwyżej coś jeszcze wyjdzie w praniu.

Z góry dzięki za pomoc!

Pozdrawiam,
Mike

*

Offline perla

• 2689
  • Sprzęt: Samsung Tab2- 7, Galaxy S2 , Kindle 3,
Domowa sieć a Palmtop
« Odpowiedź #1 dnia: Styczeń 25, 2004, 21:20:21 »
Nie jest to chyba takie oczywiste ze palmtop z wi-fi bedzie sie synchronizowal sie z PC, ktory jak rozmumiem jest polaczony kablowo do routera ? Cyba ze w pc masz tez wi-fi wtedy pewnie nie bedzie  wiekszego problemu.

*

Offline mike

• *
  • 69
Domowa sieć a Palmtop
« Odpowiedź #2 dnia: Styczeń 25, 2004, 22:19:38 »
Dzięki za odpowiedź!

Hmm...powiem Ci co mam! :)
- PC połączony z routerem przez kabel
- wireless-router dlink 624
- Laptop z kartą WiFi dlink połączony z routerem bezprzewodowo
- PDA Toshiba e740 z wbudowanym Wifi

Rozumiem z tego co napisałeś, że z laptopem nie powinno być problemu, gorzej z synchronizacją z pc poprzez router. Spróbujemy, zobaczymy :) Sieć będę stawiał dokładnie w poniedzialek, czyli jutro.

Nawet jeśli z PC nie będzie działać to z Laptopem, zawsze jest możliwość, wiec moje pytanie o to w jaki sposób synchronizować PDA z komputerem przez Wifi jest nadal aktualne. Jeśli znasz może jakiś link gdzie mogę o tym poczytać to będę bardzo wdzięczny. Poza tym cały czas szukam programu, ktory uruchamiałby mi palmtopa o danej godzinie i synchronizwał go z komputerem.

Pozdrawiam!

*

Offline kanczug

• 19211
    • http://www.pdaclub.pl
Domowa sieć a Palmtop
« Odpowiedź #3 dnia: Styczeń 30, 2004, 00:59:21 »
Synchronizacja przez WLAN PDA - laptop czy tez PDA - router i juz kabelkiem do kompa to nie problem. Po prostu najpierw ustawiasz partnership, potem ustawiasz w PDA w menu settings connections "my network card connects to: work" i wchodzisz do ActiveSync w PDA i klikasz sync.

Ja tak caly czas syncuje iPAQa 4150 przez WLAN (sygnal do routera Linksysa z WLAN a potem juz kabelkiem do kompa)

*

Offline mike

• *
  • 69
Domowa sieć a Palmtop
« Odpowiedź #4 dnia: Marzec 07, 2004, 15:50:37 »
tz. trochę średnio mi to wychodzi, a dokładniej wcale. Mam ustawiony Partnership i zaznaczone wszyskie możliwe połączenia - serial kabel, usb i ethernet. Tylko nie bardzo wiem co dalej zrobić, bo przecież router nie widzi programu activsync...sam nie wiem.

Internet mi normalnie w domu działa przez wlan.