Walka trwa dalej :roll:
Widzac iz na D-Linka nie ma wyzszego upgrade, zaczalem szperac za uaktualnieniami do iPaczka.
Znalazlem wiecej poprawek niz moglo mi sie wydawac (wczesniej nic nie uaktualnialem)
I jak zobaczylem: iPAQ Pocket PC h5400 Series WLAN Firmware Update » 100.5.39 31 Jul 03 - to pomyslamel WOW jest szansa, moja wersja: 0.90.5.149 czyli jest szansa ze ta wersja lepiej dogada sie z nowszymi routerami 802.11g.
Siagam, instaluje.... wszyskto przebiega prawidlowo, robie twardy reset i pierwsze zdziwienie to znikla wersja firmware WLAN, nie ma adresu MAC

se mysle... pieknie uwalony rom po upgrade.
Na dodatek znikly ikonki explolera z programow, bluetootha oraz Wireless Control
Szukam szukam, mija godzina 0:00
Znajduje informacje zeby ponowic probe uaktualnienia oraz probowac baterie wypinac celem resetowania ustawien modulu WiFi.
Mija 1:00 niestety ikonki nie powrocily, natomiast informacje o module wyswietlaja sie prawidlowo lecz wersja firmware jest taka jak przed upgrade.
Owszem da sie uruchomic WiFi oraz internet explolera lecz rezultat jest taki jak przed jakimi kolwiek probami uaktualnien (laczy sie lecz za skarby nie zaczyna uzyskiwac zasobow internetu [nie wyskakuje w logu routera info iz dany adres MAC uzyskal lub probowal uzyskac polaczenie].
mija 2:00 - zaczynam powoli sie poddawac
Dzis na nowo przewalam caly net i nikt nie ma konkretnego rozwiazania nietylko mojego problemu, jedyne co znajduje to problemy z lacznascia w ipaqach 54XX
Ale ja uparty jestem i dopne swojego i zmusze dziada zeby zatrybil