Czy D-LINK DI-524 bedzie dobry do domowej sieci?

• 5 Odpowiedzi
  • 1142 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline ryba007

• 25
  • Sprzęt: GT-I8000
Czy D-LINK DI-524 bedzie dobry do domowej sieci?
« dnia: Listopad 24, 2007, 10:54:24 »
Witam, jako ze w tym temacie jestem zielony  :swirus: chcialem sie dowiedziec od bardziej zorientowanych w temacie czy taki oto router bedzie dobry do domowej sieci wifi.
Mianowicie, neta mam z kablowki wiec mam modem, chcialbym to zrobic tak ze net z modemu idzie do routera, z routera wychodzi rj-45 do kompa. Zas palmtop i latpop mialy by sie laczyc z netem juz po wifi. Mam nadziej ze czytelnie to napisalem i ze ktos pomoze laikowi  :mrgreen:
« Ostatnia zmiana: Listopad 24, 2007, 11:40:01 wysłana przez ryba007 »

*

Offline Slawek_ps

• **
  • 153
  • Sprzęt: LOOX N520
Odp: Czy D-LINK DI-524 bedzie dobry do domowej sieci?
« Odpowiedź #1 dnia: Listopad 24, 2007, 12:07:15 »
Witam, jako ze w tym temacie jestem zielony  :swirus: chcialem sie dowiedziec od bardziej zorientowanych w temacie czy taki oto router bedzie dobry do domowej sieci wifi.
Mianowicie, neta mam z kablowki wiec mam modem, chcialbym to zrobic tak ze net z modemu idzie do routera, z routera wychodzi rj-45 do kompa. Zas palmtop i latpop mialy by sie laczyc z netem juz po wifi. Mam nadziej ze czytelnie to napisalem i ze ktos pomoze laikowi  :mrgreen:

Witam,
DI524 doskonale się do tego celu nadaje, wi-fi działa b. dobrze, dodatkowo DI524 ma 4xRJ45 do podłączenia komputerów przewodami, łatwa konfiguracja routera przez stronę www. Ja nie mam z nim żadnych problemów, polecam

« Odpowiedź #2 dnia: Listopad 26, 2007, 22:10:26 »
Witam,
ja osobiście straciłem zaufanie do tej firmy,korzystałem (z problemami) w przeszłości z kart sieciowych kablowej i wi-fi.
Nie polecam również routera d-link,po półrocznej udręce z dostawcą netu po kablu dałem sobie powiedzieć ,że powodem zrywania połączenia  jest mój DI 624.Od chwili gdy zamieniłem go na router innej firmy problem znikł.

Dla  zainteresowanych dodam,że szwankował mniej gdy wyłączyłem szyfrowanie.Nie pomagało "hard"resetowanie ani update,czasami nie chciał przyjmować wcześniej zalogowanych komputerów.Przypadkiem odkryłem że pomaga wtedy wyłączenie go na dłuższy czas z prądu - dziesięć sekund nic nie daje.
« Ostatnia zmiana: Maj 17, 2009, 19:59:55 wysłana przez slawek64 »

*

Offline ryba007

• 25
  • Sprzęt: GT-I8000
« Odpowiedź #3 dnia: Listopad 27, 2007, 06:40:34 »
wobec tego jesli nie d-link to co innego polecacie w cenie do +/- 150zl?

*

Offline Slawek_ps

• **
  • 153
  • Sprzęt: LOOX N520
« Odpowiedź #4 dnia: Listopad 27, 2007, 09:12:14 »
Witam,
ja osobiście straciłem zaufanie do tej firmy,korzystałem (z problemami) w przeszłości z kart sieciowych kablowej i wi-fi.
Nie polecam również routera d-link,po półrocznej udręce z dostawcą netu po kablu dałem sobie powiedzieć ,że powodem zrywania połączenia  jest mój DI 624.Od chwili gdy zamieniłem go na router innej firmy problem znikł.

Dla  zainteresowanych dodam,że szwankował mniej gdy wyłączyłem szyfrowanie.Nie pomagało "hard"resetowanie ani update,czasami nie chciał przyjmować wcześniej zalogowanych komputerów.Przypadkiem odkryłem że pomaga wtedy wyłączenie go na dłuższy czas z prądu - dziesięć sekund nic nie daje.

Witam,
Jeśli podajesz informację proszę dopisz na jaki router zmieniłeś, z jakim PPC współpracje zmieniony router, jak wyglada jego konfiguracja.
Pozdrawiam

*

Offline MietasM

• 272
  • Sprzęt: Sony Xperia P, Ipaq 316, Phantom NaviBox HD
« Odpowiedź #5 dnia: Listopad 27, 2007, 09:17:00 »
Mnie D-Link zawiódł zarówno jako AccessPoint jak i jako karta WiFi do laptopa. Nigdy więcej...
Obecnie w domu korzystam z LinkSys'a WRT54G i jestem bardzo zadowolony. Już fabryczny soft daje bardzo dobre możliwości konfiguracyjne, a do tego dostępne są inne softy, które potrafią wycisnąć z linksysa jeszcze więcej. Polecam.