brak połaczenia hp 4700 z routerem/AP

• 5 Odpowiedzi
  • 1231 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

« dnia: Listopad 12, 2004, 20:23:23 »
Witam.Posiadam hp4700.Próbuję uzyskać nim połączenie wiFi z domowym routerem/AP. Jest to neostradowy Sagem 1400. Niestety bez skutku.Na miescie nie ma najmniejszego problemu z automatycznym wykryciem przez pocketa istniejących punktów i połączeniem się z nimi.
Router pracuje z innymi urządzeniami (laptop) bez najmniejszego problemu.Próbowałem zarówno na karcie D-linka jak też standardowo dołączanym do tego modelu routera USB donglem
Próbowałem uzyskać połączenia ze zdjętym szyfrowaniem WEP i tylko przy filtracji MAC. Może jakieś pomysły na rozwiązanie problemu.

*

Offline kanczug

• 19211
    • http://www.pdaclub.pl
« Odpowiedź #1 dnia: Listopad 12, 2004, 21:26:40 »
Wylacz zarowno szyfrowanie jak i filtrowanie MAC adresow. Moze zadziala.

« Odpowiedź #2 dnia: Listopad 12, 2004, 22:47:47 »
Wyłączyłem wszystko. Zrestartowałem z poziomu strony www. rouuter ( bo można też włącz/wyłącz o czym mówi instrukcja routera ale nie dało żadnego efektu) i ........zadziałało. Router mogę polecić ale sposób konfiguracji jest bardzo zawiły i w wielu momentach nie ma się pewności czy wprowadzone zmiany zostały rzeczywiście wprowadzone.Teraz będę musiał pomyśleć o załączeniu szyfrowania. Poza tym polecam wszystkim 4700.Naprawde duza frajda. Największa kontrowersja czyli touch pad  fajnie działa szczególnie, że jak ktoś na forum już zauważył rysik niezbyt fortunnie został umieszczony przy gnieździe słuchawek  i niechcący dziabie się nie ten otwór ;)

*

Offline kanczug

• 19211
    • http://www.pdaclub.pl
« Odpowiedź #3 dnia: Listopad 12, 2004, 22:50:23 »
Touchpad to pomylka :) Po co z niego korzystac skoro i tak do czegos bardziej wymagajacego jak np. pisanie jest on bezuzyteczny.

*

Offline Moi (Adam Kubicki)

• 6498
    • Moje linki do stron o GPS (i nie tylko)
  • Sprzęt: SGS2, iP3GS, Lumia 800, Note 3
« Odpowiedź #4 dnia: Listopad 12, 2004, 23:15:55 »
Cytat: arkadek
Wyłączyłem wszystko. Zrestartowałem z poziomu strony www. rouuter ( bo można też włącz/wyłącz o czym mówi instrukcja routera ale nie dało żadnego efektu) i ........zadziałało.
A może to był reset iPAQa?
Zdarzało mi się to w 5550 i w 4700 - przed resetem kombinowałem wszelkie możliwe ustawienia WLAN, a potem, jak to we Windowsie, reset maszyny uczynił cuda.

« Odpowiedź #5 dnia: Listopad 12, 2004, 23:36:14 »
Reset iPQ był na początku. Ale wygląda na to, że to jednak konfiguracja routera.
Co do touchpada hmmm w dostępie do menu, programów  jest często o wiele szybszy od rysika.Ponadto odpada otwieranie klapki ochronnej. Co do pracy z detalami zgadzam się rysik jest lepszy.