automatyczne podłączanie do sieci

• 4 Odpowiedzi
  • 1755 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline prnit

• *
  • 68
automatyczne podłączanie do sieci
« dnia: Kwiecień 23, 2008, 13:44:10 »
Witam

Poszukałem takiego tematu ale niestety nie znalazłem, chodzi mi o ty czy jest program ktory automatycznie podłącza do sieci jesli jest ona niezabezpieczona?
Nie chodzi mi o zadne sniffery ktore pokazuja po 100 sieci..i trzeba manualnie sie do nich podłączac...poprostu chodze sobie po miescie i tam gdzie jest siec tam odrazu mam informacje ze mam podłączenie do netu i tyle...standardowa aplikacja zawsze sie pyta czy podłączyć itd...macie jakies pomysły?

pozdrawiam
PN

Odp: automatyczne podłączanie do sieci
« Odpowiedź #1 dnia: Kwiecień 23, 2008, 20:27:55 »

Witam

Podlacze sie pod temat

Mam u siebie zaisnatlowane 2 programu wififofum oraz PeekPocket.
Ob dzialaja chyba dobrze bo wylapuja kupe sieci jednak do ani jednej nie udalo mi sie podlaczyc. Wyswietlaja ze sieci sa niezabezpieczone ale niestety nie udaje sie podlaczyc. Moze cos zle robie mam mio p560 - prosze o pomoc bo faktycznie czasami przydal by sie dostep do nata

Pozdrawiam

Adamson

Witam

Poszukałem takiego tematu ale niestety nie znalazłem, chodzi mi o ty czy jest program ktory automatycznie podłącza do sieci jesli jest ona niezabezpieczona?
Nie chodzi mi o zadne sniffery ktore pokazuja po 100 sieci..i trzeba manualnie sie do nich podłączac...poprostu chodze sobie po miescie i tam gdzie jest siec tam odrazu mam informacje ze mam podłączenie do netu i tyle...standardowa aplikacja zawsze sie pyta czy podłączyć itd...macie jakies pomysły?

pozdrawiam
PN

*

Offline jakubd

• 2820
  • To error is human, to forgive is not our policy.
    • jdtech.pl
  • Sprzęt: N900, Milestone, Galaxy Tab
« Odpowiedź #2 dnia: Kwiecień 24, 2008, 22:15:03 »
prnit: Coś takiego robi HitchHiker, ale jest średnioi stabilny i nie z każdym urządzeniem działa.
adamson: idziesz do właściciela sieci i pytasz go, jak się podłączyć. To, że sieć nie jest szyfrowana (pewnie to rozumiesz pod pojęciem "niezabezpieczona") nie znaczy, że nie ma żadnych ograniczeń. Może być filtrowanie po MAC, może nie być DHCP, może być firewall itd itp. Jak "korzystać" z nieswoich sieci to nie jest temat ani na to forum, ani nie da się tego spisać w 10 słowach.
Sprzęt: 5MX, SimPad, BlueAngel, Hermes, N810, 8510p, k810i, PSP, 2133, MBW150, RedFly, G1, d780, HP HDX Dragon, E75, 5101, Rose, 3GS, N900, Uni, c901, Milestone, N96, Rhodium, Huawei e5, Envy 17, Galaxy Tab, e6500

*

Offline prnit

• *
  • 68
« Odpowiedź #3 dnia: Kwiecień 25, 2008, 12:22:05 »
no widze wlasnie ze jest zupełnie niestabilny..zainstalowałem go i lipa, cały czas sie wywala..szkoda ze nie ma takiego programu :(

« Odpowiedź #4 dnia: Grudzień 15, 2008, 02:38:43 »
 Sprawdz WeFi. Troche muli, ale jakos dziala.