wi-fi loox 720

• 1 Odpowiedzi
  • 860 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

wi-fi loox 720
« dnia: Kwiecień 06, 2005, 09:42:13 »
Witam, od niedawna posiadam loox 718. Na początku (o ile dobrze pamiętam) po włączeniu wi-fi pojawiał się komunikat o dostępnym AP i pytanie do czego ten AP prowadzi (inernet, work). Potem miałem problemy z połączeniem, coś pokombinowałem, między innymi używając programu FSC do konfiguracji (tego który jest domyślnie pod prawym, górnym przyciskiem) no i teraz komunikat z pytaniem przestał się pojawiac, mogę się połączyć tylko za pomocą programu FSC a w dodatku GG cały czas zrywa połączenie (nie wiem czy to z tego powodu). Czy ktoś może mi podpowiedzieć co zorbić aby zresetować ustawienia wi-fi ? I czy jest gdzieś jakiś kompletny opis logiki którą kieruje się cały ten wizard do konfiguracji połączeń w win2003 ? Mam wrazęnie ze jest on zamotany i niespójny.
pozdrawiam,

*

Offline kanczug

• 19211
    • http://www.pdaclub.pl
wi-fi loox 720
« Odpowiedź #1 dnia: Kwiecień 06, 2005, 10:36:11 »
Program ten pojawia sie tylko raz, gdy po raz pierwszy masz kontakt z danym punktem dostepowy/siecia WLAN. By spowodowac ponowne pojawienie sie tego okienka musisz wlaczyc modul WLAN i wejsc do menu Settings -> zakladka Connections -> Connections -> zakladka Advanced -> Network Card i przytrzymac rysik na nazwie sieci na liscie i wybrac opcje Remove Settings.