Witam , może coś podpowiecie , miałem problemy z nawiązaniem sesji GPRS tzn jak już aparat się połaczył ( idea ) to nie mogłem nigdzie zadzwonić ani do mnie nie można się było dodzwonić , od razu włączała się poczta . Dopiero reset przywracał poprawną pracę modułu GSM. Pomyślałem, że wymiana softu pomoże. Dokonałem więc aktualizacji paczką dostępną na XDA developers do QTEK-a , teraz jest tak : rom 1.72.00WWE data 03/15/04 radio 1.14.00 protocol version 1337.24
ExtROM 1.72.125 . Niestety nic to nie dało tzn . teraz łatwiej nawiązuje sesję GPRS i czasem da się przy okazji pogadać w trakcie trwania sesji ale praca modułu GSM jest niestabilna , np sesja jest w toku GG chodzi i chcę gdzieś zadzwonić a telefo niby się łączy ale jest totalna cisza i nie można go wyłaczyć tzn czerwona słuchawka nie daje efektu , typowy zwis , znów reset , za chwilę jest ok działa bez problemu .Czy ktoś miał podobny problem i jak sobie z nim poradził.
Mam jeszcze pytanie , w XDA 1 wchodziło się do bootloadera i można było ustawić zakres pracy modułu GSM a tutaj nie ma czegoś takiego tzn po wejściu do BOOtloadera ( POWER+ACTION+SOFT RESET )nie ma programu do zmiany ustawień z poziomu PDA tylko trzeba skorzystać z jakiegoś zewnętrznego trminala , czy ktoś ma coś takiego co pozwala na kontrolę i edycję ustawień w Bootloaderze ?
No i mam problem z przywróceniem poprzedniej wersji softu którą przezornie zgrałem ale takie narzędzie jak OSImage Tool nie działa mi coś prawidłowo w przypadku QTEK-a 2020 , czy ktoś ma opis po polsku jak to zrobić? bo niestety mój angielski jest bardzo szczątkowy i posty na XDA developers mi niewiele mówią.
Z góry dziękuję z wszelką pomoc i pozdrawiam wszystkich miłośników PDA.