Dobra...
Wgrałem, odblokowałem... i działa ;p
1. Na razie chyba największą wadą jest WIECZNIE nie działająca komunikacja poprzez BT do Liveboxa neostrady ale jak przewaliłem forum to wszystkim się nie udało chyba, że mieli jakieś dodatkowe sterowniki albo inny model jak Himalaya 0_o
2. Na drugim miejscu jest soft d aparatu.. jak wiemy rozdzielczość w pionie to 320 x 240 pixeli (czy tam odwrotnie) ;d
Problem w WM6.1 Shakhara to to, że ten soft czai tę rozdziałkę tylko i wyłącznie dla aparatu ;/ kamera (nagrywanie) straciła tę funkcję a na dodatek jak nagrywa to w baaardzo przycinającym się obrazem ;/ Obraz miast maximum rozdzielczości 320x240 (panoramiczny) to obrac panoramiczny lecz dopasowany do ekranu w pionie! Czyli "240x180"?! To skraca jakość o niemal połowę ;(
Zna ktoś dodatkowy soft do tego? Np oddzielny soft do obsługi aparatu i kamery?
3. Dodatkowy program do smsów i mmsów sprawia się tak sobie. W wypadku pisania wiadomości spoko, jednak odpisywanie metodą "chat" sprawia iż licznik liter znika i nie działa cofanie ;d ale może to tylko mój genialny sprzęt tak to odbiera.
Innym problemem jest to iż wysłałem już z 5 mmsów, zżarło kasę a mms nie dotarł i nadal jest w skrzynce nadawczej ;d mam nadzieję iż gdzieś pachnąłem literówkę w konfiguracji i dlatego nie śle mmsów jak trzeba ;P
4. Ostatnio miałem niecodziennego "zwiecha" ;/
Himalaya zawiesiła mi się podczas czytania chm'a (ebooka) na obróconym na bok ekranie. Konieczny był reset...
Po uruchomieniu nie mogłem wpisać kodu (obraz i klawiatura z powrotem w pionie) gdyż poprzestawiały się cyfry ;p po licznych kombinacjach (bo HRa żałowałem) wyszło na to, iż obraz PDA się przekręcił z powrotem do pionu ale guziki na ekranie dotykowym były poprzestawiane tak jak by obraz był w poziomie ;d
Innymi słowy.. obraz się przekręcił jednak tylko obraz gdyż kontrolery nadal były w tym samym miejscu pod ekranem dotykowym
![wredny :]](https://pdaclub.pl/forum/Smileys/pdaclub/squaresmile.png)
najgorsze było to iż ponowne przekręcanie ekranu czy resety nie naprawiały tego błędu

dopiero HR i deko danych poszło do piachu ;p
Wracając do sprawy....
Znacie jakiś soft do obsługi kamery? Może założę oddzielny temat na to bo szukałem i nic nie znalazłem ;/