Hola... wam

Fajnie by było gdyby ktoś potrafił ładnie i klarownie opisać wady i zalety konkretnych wersji romów ;d
Np. Ja szukam romu który generalnie by "działał"
![wredny :]](https://pdaclub.pl/forum/Smileys/pdaclub/squaresmile.png)
Szukam romu posiadającego funkcje i programy:
- kompletny OFFICE (w wm2k3 posiada on worda, excela i power pointa a znów WM2k tylko worda i excela)
- odczyt PDF'a tak jak na komputerze (obrazowo) a nie tylko za pomocą OCR'ów.
- sprawne sms,mms, aparat,gsm, nie traci zasięgu itd.
- obsługa BT umożliwi np połączenie z komputerem w celu wzajemnego udostępnienia internetu itd.
- z obracaniem ekranu
- by zgodnie chodziło ze starszymi programami itd (posiadam zewnętrzną klawiaturę i wolał bym by działała;p )
= a przede wszystkim stabilnego i wydajnego

A nie ukrywam, że mam pewne wątpliwości bo w końcu WM5,WM6 są przerabiane z innych sprzętów ;P
Obawiam się sytuacji po zmianie romu jak np. "połowa starszych programów mi nie chodzi", "aparat nawala", "mocno się wiesza i chodzi powoli" itd...
Ktoś potrafi doradzić?
Myślę nad jakimś WM 6.1 a to dlatego, że jak już mam zmieniać to chyba najnowszy lepiej nie? ;p
Obecnie działam na fabrycznym WM2003 FINAL no i
- niektóre (nowsze)softy nie chodzą
- obsługa BT jest beznadziejna (nie potrafi tworzyć trwałych połączeń np z rooterem by udostępniał net)
- jeden nie taki program i system zamula ;/ nawet po usunięciu
- obracanie ekranu nie działa nawet za pomocą zewnętrznych softów
- miewa "jazdy" z samoistnym czyszczeniem się karty
Ilość dodatkowego softu nie jest problemem, pod warunkiem, że się wzajemnie nie zakleszczają.
Poza tym nie lubię marnotrawstwa więc jeśli mam mieć całkiem pusty rom, to wolę by był zapchany softem który do czegoś się przyda.
Jakieś rady?
Może niech ktoś wymieni wady i zalety poszczególnych romów?
A przy zamieszczaniu nazw romów przydały by się listy ponad standardowych czy też ogólnie programów jakie on w sobie zawiera :p
Co wy na to?
Greets!